Gazze'de ateşkesin sağlanması için müzakereler yeniden başladı

7 Ekim'den bu yana İsrail'in ağır saldırılarına maruz kalan Gazze'de dram her geçen gün büyüyor. Mısır basımında yaralanan haberlere göre Gazze'de Ateşkes sağlanması amacıyla Katar'ın başkenti Doha'da yeniden müzakerelere başlandı.

Gazze'de ateşkesin sağlanması için müzakereler yeniden başladı

Mısır basında son dakika olarak geçilen haberlere göre atar'ın başkenti Doha'da, 7 Ekimden bu yana İsrail'in ablukası altında olan Gazze'de ateşkesinin sağlanabilmesi için yeniden müzakereler başladı.

Müzakerelerin uzman düzeyde başladığı belirtilirken gelişmelere dair ayrıntılı bilgi verilmedi. Henüz taraflardan da konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Daha da yapılan görüşmelerin ardından toplantıların Mısır'ın başkenti Kahire de devam edeceğine dikkat çekildi.

İsrail basınında yaralanan haberlerde ise İsrailli bir yetkilinin Gazze'de alıkonulan esirlerin serbest bırakılması için görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini aktardığı bildirildi. Ayrıca aynı İsrailli yetkili tüm ayrıntıların görüşülmesi için birkaç gün içinde Katar'a bir heyet gideceğini de aktardı.

İsrail resmi televizyonunda geçilen haberde daha önce yapılan görüşmelerde esir takası için Hamas’ın gazze'de savaşın tamamen bitirilmesi şartını koyduğu hatırlatıldı.