MEB’den 3 günlük tatil açıklaması! 16-17-18 Mart'ta okullar tatil edildi

Milli eğitim bakanlığı son dakika açıklaması yaptı. Önümüzdeki hafta üç gün okullar tatil oluyor. 16-17-18 Mart’ta ders yapılmayacak. Peki okullar neden tatil oluyor?

MEB’den 3 günlük tatil açıklaması! 16-17-18 Mart'ta okullar tatil edildi

Milyonlarca öğrenci ve öğretimini yakından ilgilendiren son dakika açıklaması milli eğitim Bakanlığından geldi. Bakanlık tarafından verilen karar doğrultusunda hafta sonu da dahil olmak üzere okullar üç günlük tatil edildi. Öğrenciler, bu sürpriz tatil kararıyla adeta sevinçten havalara uçacak. Hafta sonu dahil olmak üzere üç günlük tatil 16 17 1 8 Mart tarihlerinde olacak. Okullar neden tatil edildi? Milli eğitim bakanlığı son dakika tatil kararı ve detaylar haberimizde…

Milli eğitim bakanlığı son dakika açıklaması. Hafta sonları da dahil olmak üzere okullar üç günlük tatil ediliyor. Milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan duyuruda anaokulu ilkokul ortaokul ve lise öğrencileri için tatil müjdesi verildi. Mart ayında tatil günleri arttı. Peki okullar neden tatil edildi? Milli eğitim bakanlığı son dakika tatil kararı ve detaylar haberimizde…

O İLİMİZDE OKULLAR ÜÇ GÜN TATİL OLDU

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 18 Mart şehitleri anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü nedeniyle 18 Mart 2024 pazartesi günü okullar tatil edildi. Milli eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda kent genelinde eğitime ara verilecek. Ayrıca resmi okulların yanı sıra özel okullarda uygulamaya dahil edildi.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklama doğrultusunda hafta sonu tatilinde birleşmesiyle birlikte üç günlük tatil olmuş olacak. Çanakkale’de öğrenciler ondokuz mart Salı günü eğitim öğretime yeniden başlayacak.

18 MART RESMİ TATİL Mİ?

8 Mart Çanakkale zaferi ve Şehitleri anma günü Türkiye’de resmi tatil olarak kabul edilmiyor. Ancak yurt genelinde 18 Mart milli bir gün olarak kutlanıyor okul okullarda ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarında şehitleri anma törenleri yapılıyor.

18 MART 2024 OKULLAR TATİL Mİ?

Mart 2024 pazartesi günü sadece Çanakkale’de okullar tatil. Bu ilimiz hariç diğer okullarda ve devlet kurumlarında resmi tatil yok. Bankalar PTT ve devlet daireleri de 18 Mart günü çalışacak.