Okul randevu sistemi başlıyor! MEB yeni uygulamayı duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda hayata geçirilen yeni uygulamayı duyurdu. Öğrenci velisi artık randevu sistemiyle öğretmen veya okul müdürüyle görüşebilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin daha önce yeni uygulamanın sinyallerini vermişti.

Okul randevu sistemi başlıyor! MEB yeni uygulamayı duyurdu

Yeni iletişim hattı ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den açıklamalar geliyordu. Daha önce sinyalleri verilen yeni uygulama MEB tarafından hayata geçirildi. Hayata geçirilen yeni uygulama ile öğrenci velileri artık randevu sistemi ile öğretmen ve okul müdürü ile görüşme yapabilecek. MEB’in aldığı bu yeni kararla veliler artık okul müdürü ve öğretmenlere randevu sistemi aracılığıyla ulaşabilecek. Randevular e-Devlet üzerinden alınacak.

MEB’DEN YENİ İLETİŞİM KARARI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni iletişim kararını hayata geçirdi. MEB tarafından alınan yeni karar kapsamında öğrenci velileri artık okul müdürü ve öğretmenlerle randevu sistemi üzerinden görüşebilecek. Veliler için e-Devlet randevu hattı açıldı. Öğrenci velileri artık bu sistem üzerinden okul müdürü ve öğretmenlerle görüşebilecek. E-Devlet üzerinden randevu alınabilecek. Yeni uygulamanın amacı ise velilerin öğretmen görüşmeleri öncesinde sürecin daha sağlıklı ve hızlı ilerleyebilmesi.

okul-randevu-sistemi-basliyor-meb-yeni-uygulamayi-duyurdu.jpg

VELİLER İÇİN DİJİTAL RANDEVU KAYDI UYGULAMASI

Veli randevu sistemiyle ilgili merak edilenler araştırılmaya başlandı. Veliler için getirilen dijital randevu kaydı uygulaması sayesinde okullarda eğitim alan öğrencinin durumunu görüşmek isteyen veliler, görüşmek istedikleri öğretmenle dijital ortamda görüşme zamanı ayarlayabilecek. Söz konusu sistemde öğretmenlerin ne zaman boş olduğu ve hangi zaman diliminde müsait oldukları veliler tarafından görüntülenebilecek. Veliler bu uygulamadan okul müdürü ile görüşme yapmak istediklerinde de yararlanabilecekler.

okul-randevu-sistemi-basliyor-meb-yeni-uygulamayi-duyurdu-001.jpg

E-DEVLET RANDEVU SİSTEMİ DETAYLARI

Öğrenci velileri çocuklarının bulunduğu okulun internet sitesine giriş yaparak kendi e-Devlet bilgileri ile sisteme geçerek randevu kaydı oluşturabilecekler. Veliler randevu oluştururken randevu alınacak olan haftadan önceki Cuma günü öğle saatine kadar sistem açık olacak. Aynı gün ise okul yönetimi öğretmenlere randevu saati ile ilgili bilgilendirme yapacak. Öğrenci velisi sisteme giriş yaptığında randevu taleplerini aktif veya eski randevularını görüntüleyebilecek ve günü gelmemiş olan randevusunu da istediği anda iptal edebilecek.