16 milyon emekli yarın bayram edecek! IBAN’a ödemeler başlıyor

Emekli maaşı alanlar için beklenen gün geldi. Ödemeler yarın IBAN’a yapmaya başlıyor.

16 milyon emekli yarın bayram edecek! IBAN’a ödemeler başlıyor

Emekli maaşı alan milyonlarca kişinin beklediği ödemeler Yarından itibaren IBAN numarasına yatmaya başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde emekli için önemli bir haberi duyurmuştu. Kamu bankaları tarafından emekliye ödenen promosyon miktarı arttırıldı. 4A 4B 4C emeklisinin tamamını kapsayan yeni promosyonlar Yarından itibaren hesaplara yatacak. Peki emekliler Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank'tan ne kadar promosyon alacak?

Emekli promosyonları konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde önemli Bir açıklamada bulundu. Milyonlarca emekliye verilen promosyon ücretlerinde artışa gidildi. 4A 4B 4c emeklisi vatandaşlara sağlanacak yeni promosyon miktarı 8.000 TL ile 12.000 TL arasında değişiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Emekli maaşı alanlara verilen promosyon ücretlerinde ödeme dönemi 28 Mart'ta başlıyor.

3 GÜNDE BAŞVURU REKORU KIRILDI

Kamu bankalarında promosyon miktarının artırılması ve aynı zamanda emeklilere düşük faizli kredi faizsiz nakit avans gibi birçok avantajın sağlanması ile birlikte başvuru rekoru da kırıldı. Daha promosyon başvurularının ilk gününde Ziraat Bankası 446.000 başvuru kabul ederken Vakıfbank ve Halk Bankası ise toplam 100.000 kişi başvuru yapmış oldu.

YARINDAN İTİBAREN ÖDEMELER BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı müjdesi ile emekliyi mest eden promosyon fırsatları Yarından itibaren başlıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank başvuruları kabul etmeye devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han önemli bir açıklama yaptı. Emeklilerin başvuruları sonucunda kamu bankalarının promosyon ödemeleri 28 Mart'tan itibaren hesaplara yatacak.

emekli-ek-para-tbmm-onayi-ile-2-001.jpg

8000 TL İLE 12.000 TL ARASI ÖDEME

Emekli maaşı alanları için kamu bankalarından verilecek promosyonlar maaş aralığına göre farklılık gösteriyor. Ancak en düşük promosyon ödemesi 8000 TL oldu. Emekliler maaşa göre 12.000 TL'ye kadar ödeme almaya hak kazanacak. Üstelik emekliler için kamu bankalarında özel kredi paketleri de var. Düşük faizli emekli kredisi kampanyalarına da dahil olarak destek ödemesi alabilirsiniz.