Asgari Ücretli ve Emekliye SÜRPRİZ Haber! Maaşlara Okkalı Zam Açıklandı

Asgari ücretli ve emekli için sürpriz zam son dakika açıklandı. Ara zam yok denmişti. Ancak okkalı zam haberi verildi.

Asgari Ücretli ve Emekliye SÜRPRİZ Haber! Maaşlara Okkalı Zam Açıklandı

Asgari Ücretli ve Emekliye SÜRPRİZ Haber! Maaşlara Okkalı Zam Açıklandı!

Türkiye'de emekli ve asgari ücretliler için hayat şartları her geçen gün zorlaşmaya devam ediyor. Enflasyonun çok yüksek olması Hayat bağlılığını da beraberinde getirirken özellikle emekliler ve asgari ücretliler zor günler geçiriyor. Temmuz ayında emekliye zam yapılacağı kesindi. Ancak asgari ücretliler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan kötü haber gelmişti. Bugün ise yeni bir müjdeli haber verildi. Hem emekli hem de asgari ücretli resmen bu kararla İhya olacak. Peki emekli ve Asgari ücretliye ne kadar ne zaman zam gelecek? Son dakika haberinin detayları ve yeni gelişmeler…

Asgari ücretliler ve emekliler Türkiye'de geçim sıkıntısı anlamında en çok zorluk çeken kesim olmaya devam ediyor. Bir süredir ara zam beklentisi olan bu iki grup için ilave zam suya düşmüştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan net bir açıklama yaparak zam olmayacağını duyurmuştu. Temmuz ayında emekliye enflasyon zammı verilecek ancak Asgari ücretli için zam beklentisi kalmadı. Yine de tepkiler çoğu gibi büyümeye devam ederken ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan asgari ücretliyi rahatlatan açıklama geldi. İşte Emekli ve asgari ücretliyi sevindirecek yeni son dakika gelişmesinin detayları…

asgari-ucretli-ve-emekliye-surpriz-haber-maaslara-okkali-zam-aciklandi-1.jpg

ENFLASYON ORANLARI NETLEŞİYOR

Asgari ücretli ve emekliler için 6 aylık enflasyon rakamları son derece önemli nokta ocak ayından bu yana açıklanan oranlar doğrultusunda maaş zamlarını etkileyecek enflasyon oranı %15.6 olarak gerçekleşti. Ocak ayında Asgari ücretli ve emekliye %49.25 oranında bir zam yapılmıştı. Temmuzda da 3 aylık enflasyon oranı yüzde 15.6 çıkarken henüz 3 aylık veri ise açıklanmadı. Uzmanların tahminleri ise Temmuz ayında Enflasyonun %25'e ulaşması oldu.

asgari-ucretli-ve-emekliye-surpriz-haber-maaslara-okkali-zam-aciklandi-2.jpg

REFAH PAYI DA EKLENECEK

Emekli ve asgari ücretliler ilave zam beklentisi içindeydi. Seçim öncesinde ne yazık ki bu beklenti gerçek çıkmadı. Şimdi gözler Temmuz ayı zammına çevrildi. Temmuzda hem emekli hem de asgari ücretli zam bekliyor. Ancak şu an asgari ücretlinin durumu ile ilgili kesinleşen bir şey yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ilave zam olmayacağını açıklamıştı. Fakat sosyal medyadan gelen tepkilerle birlikte bu karardan geri adım atılabilir.

Uzmanların tahminlerine göre Temmuz ayında emekli ve asgari ücretliye enflasyon zammının yanı sıra refah Payı zammı da verilecek. Böylece Asgari ücretli ve emekli için verilecek zam oranlarının %35'e yükseleceği tahmin ediliyor.

asgari-ucretli-ve-emekliye-surpriz-haber-maaslara-okkali-zam-aciklandi-3.jpg

ÜNLÜ EKONOMİST'TEN SEVİNDİREN AÇIKLAMA

Emekli ve Asgari ücretli zam haberi Beklerken ünlü Ekonomist Devrim Zelyut enflasyonist ortamı işaret ederek zam müjdesini verdi. Faizlerin ve satın alınan malların çok ciddi anlamda yüksek olduğunu belirten ünlü Ekonomist, Kredi maliyetinin de arttığını Bu sebeple asgari ücretli ve emeklilere Okkalı bir zam yapılarak Bu durumun telafi edilebileceğini söyledi. Bu açıklama hem emeklilere hem de asgari ücretlilere heyecanlandırdı. Ancak şu an için kesin bir haber bulunmuyor Temmuz ayında tüm detaylar netleşecek.