Cumhurbaşkanı Yardımcısı SON DAKİKA 16 Milyon Emekliye Açıkladı! Emekli Maaşları Güncelleniyor Mu

17 milyon emekli için Cumhurbaşkanı yardımcısı son dakika zam açıklaması geldi. Emekli maaşları güncelleniyor, tarih belli oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı SON DAKİKA 16 Milyon Emekliye Açıkladı! Emekli Maaşları Güncelleniyor Mu

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı yardımcısından geldi. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde zam beklentisi içinde olan emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Seçim öncesi seyyanen zam haberi gelmezken Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz önemli bir son dakika açıklaması yaparak emekli maaşları ile ilgili bilgi verdi. Peki emekli maaşlarına zam geliyor mu? 16 milyon Emekliye ne zaman zam gelecek?

16 milyon emekli ilgilendiren Bayram ikramiyeleri ve maaş promosyonları Geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Emeklinin gözü kulağı ise seyyanen zam haberlerine çevrilmişti. Seçim öncesi ek zam bekleyen emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşarken Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz önemli bir son dakika açıklaması yaptı. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Seçim öncesi emekliye ilave zam verilecek mi?

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI SON DAKİKA EMEKLİYE ZAM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz Katıldığı televizyon programında emekli maaşı zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şu anda bütçede deprem ülke olduğunu ve bu yükünü hafiflemesi durumunda tüm kesimleri olduğu gibi emeklilere de daha fazla destek vereceklerini belirten Cevdet Yılmaz, Yılbaşı’nda emekli maaşlarına yapılan %50'ye yakın artışın ilk 6 ay içinde olduğunu hatırlattı. Emekli maaşlarına Temmuz ayında yeni bir artış daha yapılacağını belirten Cevdet Yılmaz, seçim öncesi seyyanen zam olmayacağını söyledi.

EMEKLİ PROMOSYONLARI ARTMIŞTI

Emekli maaşı olan Milyonlarca kişi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde promosyon müjdesi vermişti. 4A 4B 4C emeklisinin yararlandığı banka promosyonlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarının promosyon miktarlarının arttırıldığını duyurmuştu. Emekliler promosyon artışından Memnun kaldı ancak bir yandan da seçim öncesinde ilave zam beklentisi içine girmişti. Ne yazık ki emekli maaşı alanlar için yerel seçimden önce bir zam söz konusu olmadı.