SSK ve Bağ-Kur’lu Emekliye 16-17-18 Nisan'da Cumhurbaşkanı Onaylı EK PARA Jesti Açıklandı

SSK ve bağ-kurlu emekliye Cumhurbaşkanı onaylı ek projesi geldi. 16-17-18 Nisan'da emekliye IBAN’dan ek ödeme yatacak.

SSK ve Bağ-Kur’lu Emekliye 16-17-18 Nisan'da Cumhurbaşkanı Onaylı EK PARA Jesti Açıklandı

SSK ve bağ-kurlu emekli için yeni cumhurbaşkanı müjdesi geldi. Emeklinin IBAN numarasına 16-17-18 Nisan'da ek para ödemesi yatıyor. Emekli maaşı alan 16 milyondan fazla vatandaşı kapsayan ödemeler doğrudan maaş hesabına geçiyor. Cumhurbaşkanı talimatı Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank’a verildi. Nakit paraya sıkışan tüm emekliler 3 kamu Bankası aracılığı ile acil ihtiyaçlarını karşılama fırsatı bulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saatlerinde açıklama yaparak emekli maaşı alanlara yapılacak yeni ek ödeme fırsatlarının detaylarını aktardı. Hemen akabinde de Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank'tan açıklama geldi. Emekliler şubesiz başvuru sayesinde anında 50.000 TL'lik nakit destek ödemesi alabilecek.

17 milyon emekli için Cumhurbaşkanı duyurusu akşam saatlerinde geldi. Bayramdan hemen sonra acil ihtiyaçları artan emeklilere 3 devlet bankası tarafından ek para ödemesi yapılacak. SSK ve bağ-kurlu emekli maaş hesabı üzerinden ek ödeme alma şansına sahip olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçen kamu bankaları 50.000 TL'ye kadar düşük faizli emekli kredisi desteği sağlıyor. Emekli kredisi kampanyasında şartlar kolaylaştırıldı emekliye ek fırsatlar sunulmaya başlandı. 1 ay sonrası Vakıfbank ve Halkbank'tan da emekli kredisi kampanyalarına ilişkin yeni açıklama yapıldı. Peki Kimler emekli kredisi olabilir? Emekli kredisi başvuru şartları neler? İşte cumhurbaşkanı talimatlı Yeni emekli kredisi kampanyasına ilişkin detaylar…

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ EMEKLİLER 50.000 TL ÖDEME ALACAK

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bir yandan Temmuz zammına çevrilirken bir yandan da ek ödeme imkanları yakından takip ediliyor. Ramazan Bayramı'nın geride kalması ile birlikte birçok kişinin acil nakit ihtiyacı oluştu. Bayramda şehir dışına çıkanlar ya da misafir ağırlayanlar ekstra borçlu duruma geçerken 3 devlet bankası tarafından yeni kampanya açıklandı. Devlet bankaları Cumhurbaşkanı talimatı ile ek ödeme fırsatları sunacak. Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank'tan emekliye sunulacak ek ödeme 50.000 TL oldu.

Cumhurbaşkanı müjdesi ile duyulan 50 bin TL'lik ek ödeme emekli kredisi olarak veriliyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen tüm emekliler başvurularını şubeye gitmeden yapabiliyor. Başvuru Sadece 5 dakika sürerken anında onaylı olarak veriliyor. SSK bağ-kur 4 ve fark etmez bütün emekliler başvuru yaparak bu ek ödeme fırsatından yararlanma şansına sahip oluyor.

3 DEVLET BANKASI EMEKLİ KREDİSİ ŞARTLARI

Emekliye yönelik Cumhurbaşkanı talimatlı Kredi paketleri hazırlayan 3 devlet bankası tarafından verilecek olan kredinin şartları da belli oldu. 50.000 TL acil ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen emekliler, 80 yaş altı olmalı. Aynı zamanda emeklilerin maaşlarını da kamu bankalarına taşıması şartı aranıyor. Yine Kredi notunun 1200 puan ve üstü olması bankalar tarafından aranan şartlar arasında. Bu şartlara uygun olanlar emekli kredisi için başvuru işlemlerini yapabiliyor.

EMEKLİ MAAŞINI TAŞIYAN 12.000 TL'YE KADAR KARŞILIKSIZ ÖDEME ALIYOR

Ayrıca 3 kamu Bankası tarafından emekli maaşını taşıyarak emekli kredisi kullanmak isteyen emeklilere karşılıksız ve geri ödemesiz promosyon desteği de veriliyor. Emekliler, kamu bankalarını tercih etmeleri halinde 8.000 TL ile 12.000 TL arasında promosyon ödemesinden yararlanabiliyor. Promosyon ödemeleri maaş aralığına göre değişiyor. Ziraat Bankası vakıfbank ve Halkbank'ın resmi internet sitelerini ziyaret ederek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.