Araç sürücülerinin dikkatine: O cezalar iptal edildi

Araç sürücülerini yakından ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Yeni gelişmeyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bizzat duyurdu. Diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen cezalar iptal edildi.

Araç sürücülerinin dikkatine: O cezalar iptal edildi

Geride bıraktığımız Ramazan Bayramı süresince yapılan trafik denetimleri ile meydana gelen kazalarla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinde yurt genelinde 6 bin 530 trafik kazası meydana geldiğini ve kazalarda 75 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ramazan Bayramı tatilinde yaşanan kazalar ve yapılan trafik denetimleri ile ilgili konuşan Bakan Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar denetimi olduğunu haber veren 14 sürücüye yönelik kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini de duyurdu. İşte detaylar…

6 BİN 530 TRAFİK KAZASI YAŞANDI

9 gün süren Ramazan Bayramı tatili geride kalırken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili boyunca yapılan trafik denetimleri ve tatilde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 9 günlük tatilde yurt genelinde 6 bin 530 trafik kazası meydana geldiğini aktaran Bakan Yerlikaya, kazalarda 75 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Açıklamasında emniyet kemerinin önemine vurgu yapan Yerlikaya, ‘Emniyet kemerimizi sadece araçlarda değil toplu taşıma araçlarında da takma alışkanlığını getirelim. Çünkü en yüksek can kaybı ve yaralanmalar kemer takmamaktan kaynaklanıyor. Denetim ne kadar fazla olursa kazayla ilgili karşılaşacağımız sıkıntının da azaldığını görüyoruz. Bu bayramı diğer bayramlardan ayıran biz denetim sayımızı artırarak bu rakamlara geldik.’ dedi.

arac-suruculerinin-dikkatine-o-cezalar-iptal-edildi.jpg

SELEKTÖR İÇİN KESİLEN CEZALAR İPTAL EDİLDİ

Açıklamasının devamında selektör için kesilen cezalara değinen ve bu konudaki yeni gelişmeyi duyuran Bakan Ali Yerlikaya, ‘Bir şehrimizde selektör yapan, radar denetimi yapılıyor uyarısını yapanlara işlem yapılmış. Düzce ilimizde 14 işlem yapılmış. O işlemlerin tamamını talimat verdik kaldırttık. Lütfen aşırı hız yapmıyoruz. Radar kontrollerimizi daha da artırıyoruz. Savunma Bakanlığımızla yaptığımız anlaşma sonrası bu radarlar katbekat artacak.’ dedi.