PTT'ye kimlikle gidene 5000 TL destek ödemesi! Bugün başladı

PTT’den 5000 TL nakit destek ödemesi başladı. TC kimlik kartıyla gidene ödeme hemen verilecek.

PTT'ye kimlikle gidene 5000 TL destek ödemesi! Bugün başladı

Devlet PTT aracılığı ile milyonlarca vatandaşa 5000 TL'lik nakit destek ödemesi verecek. Yeni nakit destek ödemesine ilişkin Detaylar ve şartlar belli oldu.

Devlet, 5000 TL'lik yardım parası ödemelerine başladı. PTT üzerinden verilecek olan yeni yardım parası için başvuru şartları da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu. TC kimlik numarası üzerinden yapılacak olan başvurular, PTT şubelerinde gerçekleşecek. Peki kimler 5.000 TL yardım parası olabilir? PTT 5000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Devlet desteği almak isteyenler için detaylar haberimizde…

Dar gelirli ve yardıma muhtaç durumda olan milyonlarca vatandaşa devlet tarafından her ay düzenli sosyal ve ekonomik destek ödemeleri sağlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım ödemelerine çeşitli programlar da eklenmeye devam ediyor. Gelir durumu ve çalışma durumuna göre verilecek olan yeni bir sosyal yardım daha açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre devlet PTT üzerinden 5.000 TL'lik yardım parası verecek. Bu yardım ödemesi T.C kimlik numarasına göre yapılacak. Başvuru için ise T.C kimlik kartı ile PTT'ye gitmek yetiyor. Başvuru şartları ve merak edilenler haberimizde…

PTT'DEN 5.000 TL YARDIM PARASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli olarak ekonomik anlamda dezavantajlı durumda bulunan ve aynı zamanda belirli bir hastalığı engeli ya da yaşlılığı bulma vatandaşlara sosyal destek ödemesi veriyor. Aile Bakanlığı'nın sağladığı sosyal yardım ödemeleri Her 6 ayda bir memur maaş kat sayısı oranında artıyor. Yeni bir yardım ödemesine ilişkin daha açıklama yapıldı. PTT'den 5.000 TL'lik yardım parası verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden verilecek ödemeler T.C kimlikle başvuru yapan vatandaşlara sağlanacak. Başvuruya ilişkin yeni detaylarda ortaya çıktı.

KİMLER YARDIM PARASI ALABİLİR?

PTT'den sosyal yardım parası almak isteyenlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aranan başvuru şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. Yardım parası için en önemli Kriter ise hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Bu şartı uygun olanlar e-devlet aracılığıyla, PTT şubelerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yardım parası almak üzere başvurularını yapabiliyor. 5000 TL'lik yardımıyla ilgili yeni detaylara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmini internet sitesi üzerinden de ulaşabilirsiniz.