Yarın İzmir'de üniversiteler tatil mi? İzmir'de kar tatili var

Bugün İzmir'de okulların kar yağışı nedeniyle tatil edilmesi sonrası üniversite öğrencileri yarın İzmir'de okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Bİzde Haber Gazete olarak bunu araştırdık. EGE ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ? DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ? İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA VAR YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MAZARET SINAVI YAPACAK

Yarın İzmir'de üniversiteler tatil mi? İzmir'de kar tatili var

İzmir'de bugün son yılların en fazla kar yağışı yağdı ve İzmir Valiliği il genelinde ilk ve orta dereceli okulları tatil etme kararı aldı. Kar yağışı sonrası oluşacak buzlanma ve don tehlikesine karşı bu önlemi alan Valiliğin bu kararından sonra üniversitelerin ne karar alacağı merak ediliyor. 


EGE ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Ege Üniversite'nin Web Sitesi'nde yarın üniversitede tatil olup olmadığına dair herhangi bir açıklama kararı yer almıyor. İstanbul'daki üniversiteler kar yağışı nedeniyle sınav haftası olduğu için sınavları ertelemiş yada saatini ileriye almışlardı. 

 

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Sitesi'ne baktığımızda burada kar tatiline yönelik bir açıklama bulunmuyor. Üniversitenin duyurular kısmına bakıldığında kar yağışı Üniversite yönetimi tarafından alınmış herhangi bir karara rastlamadık. 

 

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA VAR

İzmir Ekonomi Üniversite yarın öğrencilerin kar tatili var mı yok mu sorularına cevaben Web Sitesi'nde Önemi duyuru başlığıyla yayınladığı duyuruda "11 Ocak 2017 Çarşamba günü önlisans-lisans öğrencileri için final sınavları yapılacaktır. Hazırlık sınıfı öğrencileri için de dersler devam edecektir." şeklinde açıklama yaptı. 


YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MAZARET SINAVI YAPACAK

İzmir Yaşar Üniversitesi bugün kar yağışından dolayı derslerine gidemeyip sınavına giremeyen öğrenciler için mazaret sınavı yapma kararı aldı. Açıklama üniversitenin web sitesinde şu şekilde yer aldı: “Sınav takviminde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. 10.01.2017 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle sınavlara gelemeyen öğrencilerimiz için, ilgili akademik birimler tarafından ilan edilecek bir tarihte mazeret sınavı yapılacaktır. Önemle duyurulur.”