Beyaz Eşyada fiyatlar ne kadar düşecek! ÖTV indirimi yüzde kaç?

SON DAKİKA kararıyla beyaz eşyada 3 aylığına ÖTV'yi kaldıran hükümetin adımının ardından beyaz eşyada fiyatların ne kadar düşeceği merak edilmeye başlandı. Beyaz Eşya'da yüzde kaç oranında ÖTV uygulanıyordu. İşte ÖTV'nin sıfırlanması sonrası beyaz eşya fiyatlarında ne kadar indirim olacağına dair detaylar...

Beyaz Eşyada fiyatlar ne kadar düşecek! ÖTV indirimi yüzde kaç?
Bugün açıklanan Bakanlar Kurulu kararı ile ÖTV ve KDV kararları geldi. Klimadan buzdolabına,çamaşır makinesinden termosifona, elektrikli süpürgeden bulaşık makinesine kadar bir çok küçük ev aletleri grubunda 30 Nisan'a kadar Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) sıfırlandı. Konutta da KDV düzenlemesi yapıldı. Bakanlar Kurulu ayrıca gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV'yi herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı.

Beyaz eşyadaki özel tüketim vergisi yüzde 6.7 olarak uygulanıyordu. Bu da 1000 liralık bir ürünün fiyatında 67 liralık indirime tekabül ediyor. Bu indirimle birlikte düğün sezonunun başlamasıyla birlikte satışlarda yüzde 20'lik bir satış artışı bekleniyor. Hükümet 2008 krizinin ardından da benzer bir önlem almıştı. Bugün Türkiye'de yavaşlayan ekonomiye hareket katmak için ve sorunları bertaraf etmek için benzer bir önlem alındı. 

Beyaz Eşya seköründe 2016 yılındaki satışlarda 2015'e göre sadece yüzde 5'lik bir artış olması da hükümeyi böyle bir karar almaya itti.