Ziraat Bankası emekli promosyon ödeme tarihi

Ziraat Bankası emeklilerin aylardır dört gözle beklediği promosyon ödemelerini hangi tarihte yapacak henüz açıklanmadı. Ziraat Bankası emekli promosyon ödeme tarihi belli olduğunda sizlerle paylaşacağız. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada Emekli Promosyon Ücretlerini 1 Mart'ta peşin olarak ödeyeceğini açıkladı.

Ziraat Bankası emekli promosyon ödeme tarihi

Hükümetin SGK aracılığıyla bankalarla masaya oturup sıkı bir pazarlık sonrası anlaştığı bankalar promosyon ücretlerini ödeme tarihlerini açıklamaya başladı. Bugün ilk açıklama İş Bankası'ndan geldi ve banka 1 Mart'ta bankaya müracaat eden emekli müşterilerinin promosyon ücretlerini 3 yıl bankadan maaş almayı taahhüt etmeleri halinde peşin ve tek seferde ödeyeceğini açıkladı. 


Emeklilierin dört gözle beklediği promosyon ücretleri beklentilerin altında kalsa da,emekliler promosyon ücretlerinin ne zaman yatırılacağını büyük bir merakla bekliyor. Bu nokta emekliler en çok Ziraat Bankası'ndan maaş alıyor ve Ziraat Bankası'nın emeklilerin promosyon ücretlerini hangi tarihte ödemeye başlayacağına dair açıklaması bekleniyor. 


Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada emekli promosyon ücretlerinin Mart ayında hesaplara geçmeye başlayacağını söylemişti.  Bunu Çalışma Bakanı Mehmet Müezinoğlu'da teyid etmişti. 


Promosyon ücretlerinin alımında ücreti alacak kişinin bizzat bankaya gitmesi ve parayı almadan önce 3 yıl boyunca başka bankaya geçmeyeceğini taahhüt eden sözleşmeyi imzalaması gerekiyor. Bu sözleşmeyi imzalayan emekli müşteriler hangi bankadan maaş alıyorlarsa,o bankadan promosyon ücretlerini alabilecekler. 


Ziraat Bankası'ndan promosyonların ödeneceği tarihle ilgili bir açıklama geldiğinde bu haberimize ekleyeceğiz. 


HANGİ EMEKLİ NE KADAR PROMOSYON ALACAK?

Aylık maaşı 1000 TL'nin altında olan emeklilere 300 TL, 1.000 TL ile bin 999 TL arasında olanlara 375 TL, 2 bin TL’den fazla olanlara ise 450 TL net promosyon ödemesi şeklinde olacak.