Diyet Yemek Tarifleri

Kilo vermek ve ideal kilonuza ulaşmak için sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmeniz gerekir. Sağlıksız beslenme, şişmanlamanın yanı sıra birçok hastalığa da sebep olur.

Diyet Yemek Tarifleri

Kilo vermek ve ideal kilonuza ulaşmak için sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmeniz gerekir. Sağlıksız beslenme, şişmanlamanın yanı sıra birçok hastalığa da sebep olur. Kalp hastalıkları, tansiyon ve kolesterol rahatsızlıkları gibi birçok rahatsızlığı fazla kilolar yüzünden yaşayabilirsiniz. Sağlıklı olmak için ne yiyip içtiğimize dikkat etmemiz gerekir. Birçok kişi günlük koşuşturma içerisinde beslenme konusunda dikkatsiz davranır. Hazır gıdaların hızlıca tüketilmesi, sağlıklı beslenmenin temelini oluşturur. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirdiğinizde yaşamınızın birçok alanında daha olumlu etkiler olduğunu görebilirsiniz. Bunun için evde kolayca yapabileceğiniz diyet yemek tarifleri keşfederek yola koyulabilirsiniz. Evde kendi imkanlarınızla hazırlayacağınız diyet yemekler hem daha sağlıklı hem de besleyici olacaktır.

Diyet yemek nedir?

Diyet yemek, çoğu kişinin aklında tazsız, tuzsuz yemekler olarak yankılanır. Aslında diyet yemeklerin asıl amacı sağlıklı, düşük kalorili, besleyici ve doyurucu olmalarıdır. Diyet yemekler, yalnızca kullanılan malzemelere göre değil aynı zamanda içeriğindeki tuz ve yağ oranı, pişirme yöntemi gibi diğer değişkenlere göre de belirlenir. Bir yemeğin diyet yemek olması için tüm bunların dikkate alınması gerekir. Diyet yemeklerin yalnızca düşük kalorili değil aynı zamanda besleyici de olması önemlidir. Diyet yaparken de vücudumuzun vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamamız gerekir. Bu nedenle besleyiciliği yüksek malzemelerle hazırlanan diyet yemekler, sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi sağlar. Diyet yemeklerin aynı zamanda doğru yöntemle pişirilmesi de önem taşır. Besleyiciliği oldukça yüksek olan sebzeleri yağda kızarttığınızda besin değerleri ölür ve yüksek kalorili hale gelir. Yiyeceklerin besin değerini kaybetmemesi için fırında, haşlama ya da ızgara şeklinde pişirmek önem taşır.

Her diyet kişiye özeldir. Bu nedenle kişilerin günlük olarak alması gereken kalori miktarını bir uzmanın belirlemesi önem taşır. Günlük almanız gereken kalori miktarı belliyse, bunu doğru şekilde takip etmek için diyet yemekler tüketmeniz gerekir. Düşük kalorili diyet yemekler sayesinde sizin için belirlenen kalori miktarını aşmamış olursunuz. Böylece kilo vermek de daha kolay hale gelir.

Birçok kişi diyet yemeklerin karbonhidrat, yağ, tuz, baharat içermemesi gerektiğini düşünür. Ancak bu düşünce son derece yanlıştır. Vücudumuzun sağlıklı karbonhidratlara da ihtiyacı vardır. Önemli olan tüm besinleri dengeli bir şekilde tüketmektir. Yağ ve tuz oranı da doğru belirlendiğinde herhangi bir sakıncası olmayacaktır. Diyet yemeklerinde genellikle balık yağı, keten tohumu yağı, zeytinyağı, fındık yağı gibi sağlıklı yağlar kullanılır. Ancak Ayçiçek yağı gibi yaygın olarak kullanılan yağların kullanımında da bir sakınca yoktur. Önemli olan kullanılan miktardır.

Diyet yemeklerin yapılmasının bir diğer amacı da tok tutmasıdır. Lif içeren ve doygunluk veren diyet yemekleri sayesinde açlık krizi yaşamadan diyet yapmak mümkündür. İşte sizin için seçtiğimiz diyet yemek tarifleri

Diyet kereviz salatası tarifi nasıl yapılır?

15 dakikada hazırlayabileceğiniz bu harika tarif, son derece besleyicidir. Vitamin ve mineral ihtiyacını en lezzetli yoldan karşılamak için bu tarz besleyici salatalar tüketebilirsiniz.

İhtiyacınız olan malzemeler:

·2 adet büyük boy kereviz

·1 adet limon

·2 çorba kaşığı zeytinyağı

·2 çorba kaşığı mayonez

·Bir tutam kırmızıbiber

·3 adet sivri biber

·2 dal maydanoz

·Bir fide taze nane

Yapılışı:

·Kerevizi iyice yıkadıktan sonra rendeleyin.

·Daha sonra bir kabın içine limon suyu, yağsız mayonez, zeytinyağı ve kırmızıbiberi iyice karıştırın.

·Rendelenmiş kerevizleri bu karışım ile bir araya getirin ve iyice harmanlanması için karıştırın.

·Sivri biberleri temizleyin ve ince ince doğrayın.

·Naneleri ve maydanozları da ince ince kıydıktan sonra salatanın üzerine serpiştirin.

Diyet waffle tarifi nasıl yapılır?

Tatlı ihtiyacınızı düşük kalorili bir tarif ile karşılamaya ne dersiniz? İşte diyette de gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz diyet waffle tarifi!

İhtiyacınız olan malzemeler:

·2 tane yumurta

·200 gram glutensiz un

·100 miligram Hindistan cevizi sütü

·3 yemek kaşığı tavada eritilmiş tereyağı

·1 yemek kaşığı bal

·4 yemek kaşığı kabartma tozu

·Bir tutam deniz tuzu

·Bir tutam vanilya özütü

Yapılışı:

·Yumurtaları iyice çırpın.

·Daha sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip iyice çırpmaya devam edin.

·Karışım homojen bir kıvam aldıktan sonra waffle makinesini ya da tavayı ısıtın.

·Karışımı makineye koyun ve pişirin.

·İki tarafı da altın rengi olduktan sonra tabağa alabilirsiniz.

·Waffle hamurları piştikten sonra dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.