İstanbul seçim anketi son durum! İşte İmamoğlu ve Kurum arasındaki puan farkı

2024 Yerel Seçimlerine 2 gün kalırken seçim anketi sonuçları da yakından takip ediliyor. Seçim sonuçları en çok merak edilen illerin başında gelen İstanbul’da son durum ne, anket anketlerde hangi aday önde hepsi araştırılıyor.

İstanbul seçim anketi son durum! İşte İmamoğlu ve Kurum arasındaki puan farkı

Türkiye, Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere kilitlendi. 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandığa gidilecek. Seçim sonuçları büyük bir merakla beklenirken İstanbul'daki son durum da takip ediliyor. Vatandaşlar, son anket sonuçlarını araştırıyor. AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum mu, CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu mu hangi aday önde, adaylar arasında kaç puan fark var hepsi merak ediliyor. İşte ORC Araştırma’nın açıkladığı son anket sonuçları ve tüm detaylar…

İSTANBUL’DAKİ SON DURUM

ORC Araştırma tarafından 24-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapılan İstanbul anket sonuçları paylaşıldı. 4 bin 350 katılımcıyla yapılan anketin sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasında 1 puan fark var. Ekrem İmamoğlu yüzde 42,4 oy oranına sahipken Murat Kurum’un oy oranı ise yüzde 41,3.

İKİ ADAY ARASINDA 1 PUAN FARK VAR

ORC Araştırma’nın anketinde İstanbullu vatandaşlara, ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?’ diye soruldu. Toplamda 4 bin 350 kişinin katıldığı anketin sonuçları paylaşıldı. Ankete katılanların yüzde 42,4’ü Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söylerken yüzde 41,3’ü ise OYUNU Murat Kurum’dan yana kullanacağını belirtti.

istanbul-secim-anketi-son-durum-iste-imamoglu-ve-kurum-arasindaki-puan-farki.jpg

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN ADAYI3. SIRADA YE ALDI

Yapılan ankette Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul adayı Mehmet Altınöz’ün yüzde 3,6 oy oranına sahip olduğu görüldü. DEM Parti’nin İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni’yi destekleyenlerin oranı ise yüzde 3,5. Diğer adaylardan ise İYİ Parti’nin İstanbul adayı Buğra Kavuncu yüzde3,3, Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 2,7, Saadet Partisi’nin adayı Birol Aydın yüzde 1,2 oranında oy aldı.