SON DAKİKA! Eski bakan evinde ölü bulundu

Türk Sporuna büyük katkılarda bulunmuş olan eski spor bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti.

SON DAKİKA! Eski bakan evinde ölü bulundu

Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Trabzonspor'un efsane başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, 75 yaşında İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Kızı tarafından cansız bedeni bulunan Yılmaz için soruşturma başlatıldı.

YAŞAMINI YİTİREN YILMAZ İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Türk sporunun ve Trabzonspor'un duayen isimlerinden Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'ta bulunan evinde ölü olarak bulundu. Kızı tarafından bulunan Yılmaz'ın ölümüyle ilgili soruşturma derhal başlatıldı. İlk incelemelerde herhangi bir şüpheli durum tespit edilmediği belirtildi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Mehmet Ali Yılmaz'ın vefatı üzerine bir taziye mesajı yayınladı. Mesajında, Yılmaz'ın Türk sporuna olan katkılarını vurgulayan Bakan Bak, "Yıllarca Trabzonspor Kulübü Başkanlığı yapmış ve Türk sporuna değerli katkılar sunmuş olan Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve spor camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948'de Trabzon'da doğdu ve İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. İnşaat, bankacılık ve medya sektörlerinde faaliyet gösteren Yılmaz, Trabzonspor Kulübü'nde de başkanlık yaparak spor dünyasına önemli katkılarda bulundu. 49. ve 50. Hükümetlerde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev alan Yılmaz, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik getiren ve futbolda havuz sistemini düzenleyen önemli bir isimdi. Yılmaz, son yıllarını ailesi ve sevdikleriyle geçirmekteydi.

Mehmet Ali Yılmaz'ın hayatını kaybetmesi, hem siyasi hem de spor camiasında büyük üzüntüyle karşılandı.