AK Parti’den Fatih Erbakan açıklaması

Siyasetin gündemi TBMM’de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderleri ile Milletvekilleri bir araya geldi.

AK Parti’den Fatih Erbakan açıklaması

Meclis’te düzenlenen ve bazı siyasi parti liderlerinin katıldığı 23 Nisan resepsiyonu gündemden düşmüyor. 23 Nisan resepsiyonunda Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın yer almaması dikkat çekmiş ve gözler Erbakan’a çevrilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, kendilerine davet gitmediğini söylemişti. Gündemdeki konuyla ilgili bir açıklama da AK Parti cephesinden geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ‘O anda geliştiği için oldu özel plan çerçevesinde değildi’ dedi.

SİYASETİN GÜNDEMİ 23 NİSAN RESEPSİYONU

TBMM’nin açılışının 104. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis’te TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde resepsiyon verilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen 23 Nisan resepsiyonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere bazı siyasi partilerin liderleri ve Milletvekilleri yer aldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın resepsiyonda ve çay sohbetinde yer almaması gündem olmuş ve uzun süre konuşulmuştu. Kendisine resepsiyonda neden yer almaşığı sorulan Fatih Erbakan, kendilerine davet gitmediğini söylemişti.

ak-parti-den-fatih-erbakan-aciklamasi.jpg

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Siyaset gündemi 23 Nisan resepsiyonunda yer almayan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ı konuşurken 31 Mart Yerel Seçim sürecinde AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında köprüler atıldığı için Fatih Erbakan’ın çay sohbetine davet edilmediği iddia ediliyor. Tartışma yaratan konuyla ilgili AK Parti cephesinden de bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ‘Çok bilinçli özel bir durum yok. Planlanarak gelişmedi. Meclis Başkanı tarafından o anda önerildi. O anda geliştiği için oldu özel plan çerçevesinde değildi.’ dedi.