Montella’dan 6-1’lik maç sonrası ilk açıklama

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Türkiye’nin deplasmanda Avusturya ile oynadığı hazırlık maçının ardından açıklamalarda bulundu. Milli Takım, Avusturya ile oynadığı hazırlık maçından moral bozan bir sonuçla ayrılmıştı.

Montella’dan 6-1’lik maç sonrası ilk açıklama

A Milli Takımımızın deplasmanda Avusturya ile oynadığı hazırlık maçı sona erdi ve maçın galibi 6-1’lik skorla ev sahibi takım Avusturya oldu. Tatsız sonucun ardından kameralar karşısına geçen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Montella, kendisine yöneltilen istifa sorusuna ise dikkat çeken bir yanıt verdi.

MİLLİ TAKIMDAN TATSIZ PROVA

İlk hazırlık maçını Macaristan ile oynayan A Milli Takımımız, ikinci hazırlık maçını ise yine deplasmanda Avusturya ile oynadı. Dün akşam oynanan karşılaşma 6-1’lik skorla sona erdi. Milli Takımın tatsız provasında Ay-Yıldızlı ekibin maçtaki tek golünü penaltıdan Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Karşılaşma sonrası kameralar karşısına geçen deneyimli teknik adam Vincenzo Montella’dan maçla ilgili değerlendirmeler geldi.

montella-dan-6-1-lik-mac-sonrasi-ilk-aciklama.jpg

MONTELLA: KİMSENİN BEKLEMEDİĞİ BİR SONUÇ

Maçın ardından açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, skoru yorumladı ve ‘Kimsenin beklemediği bir sonuç’ dedi. Yorumlarına devam eden Montella, ‘Ülkemiz için üzgünüz. Ama bu tarz maçlar da tekrar kafanızı kaldırıp kendi cesaretini ortaya koyma fırsatı verir. Bunun üstünde durmak gerekiyor. Böyle mağlubiyetlerden sonra bizi yıkabilecek analizler yapmamak lazım. Yoksa çok basit olur.’ dedi.

montella-dan-6-1-lik-mac-sonrasi-ilk-aciklama-001.jpg

MONTELLA'DAN İSTİFA SORUSUNA YANIT

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan ve basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Montella, gelen istifa sorusu üzerine, ‘Bu soruya yanıt vermeyeceğim. Provokasyon olduğunu düşünüyorum. Ben de şunu sormak istiyorum. Siz soru sorarken hata yaptığınızda istifa ediyor musunuz?’ dedi. Sözlerine devam eden deneyimli teknik adam, ’30 yıldır bu işin içindeyim, her seferinde bu tarz problemlerin yaratıldığını görüyorum. Bunlar normal şeyler. Burada zihinsel dengem olmasaydı bu işi yapmamam gerekiyordu ve bu seviyelere ulaşmamam gerekiyordu.’ ifadelerine yer verdi.