Gusül abdesti olmadan oruç kabul olur mu? Oruçluyken gusül abdesti alınır mı?

Oruç ibadetlerinin yerine getirildiği mübarek Ramazan ayında merak edilen ve doğru bir şekilde öğrenilmek istenen her şey detaylarıyla araştırılıyor. Oruç tutan kişiler yanlışa düşmemek için merak ettikleri soruların cevabını araştırıyor.

Gusül abdesti olmadan oruç kabul olur mu? Oruçluyken gusül abdesti alınır mı?

On bir ayın sultanı Ramazan ayı devam ederken oruç ibadetini yerine getirenler merak ettiklerini araştırıyor. Akıllarda soru işareti olan konular yanlışa düşmemek, ibadetin doğru bir şekilde yerine getirilmesi için araştırılmaya devam ediliyor. Vatandaşlar en çok gusül abdesti konusunda araştırmalarda bulunuyor. Regl dönemleri sona eren kadınlar, rüyalanan kişiler gusül abdesti ile ilgili merak ettiklerine yanıt arıyor. Peki, gusül abdesti almadan oruç tutulur mu? Gusül abdesti olmadan oruç tutulur mu? Oruçluyken gusül abdesti alınır mı? Gusül abdestsiz oruç kabul olur mu? Cünüp olan biri oruca niyet eder mi? Cünüplük oruç tutmaya engel midir? İşte tüm merak edilenler…

GUSÜL ABDESTİ ALMADAN ORUÇ TUTULUR MU?

Gusül abdesti almadan oruç tutulur mu sorusu Ramazan ayında en çok araştırılan ve merak edilen konular arasında yer alıyor. Oruç ibadetini yerine getirirken bilmeden yanlışa düşmemek için her detayı araştıran vatandaşlar ‘Gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?’ sorusuna da yanıt arıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre; Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. Cünüp olmayı gerektiren hal ister oruca başlamadan gerçekleşmiş olsun ister ihtilam olma şeklinde oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez. Ancak cünüp olan kişi bir an önce yıkanıp temizlenmelidir. Cünüp iken üzerinden bir namaz vakit geçmemelidir. Guslün bir namaz vaktinden daha fazla süreyle ertelenmesi günahtır. Çünkü geciktirilirse namaz terk edilmiş olur. ‘İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, 2/399).

ORUÇLUYKEN GUSÜL ABDESTİ ALINABİLİR Mİ?

Oruçluyken gusül abdesti alınır mı sorusu da en çok araştırılanlar arasında. Oruç tutmak üzere sahurunuzu yaptınız ve uyumadan önce oruca niyet ettiniz ancak gusül abdesti almanız gerektiyse gusül abdesti alabilirsiniz. Oruçluyken gusül abdesti alınırken ağıza ve buruna alınan suyun genze kaçmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.