Kadir Gecesi tarihi 2024! Ramazan Kadir Gecesi Diyanet Takvimi

On bir ayın sultanı Ramazan ayı idrak ediliyor. Ramazan ayının ortalarına gelinirken Kadir Gecesinin tarihi araştırılmaya başlandı. Her yıl Ramazan ayında idrak edilen Kadir Gecesinin bu yıl hangi güne denk geldiği araştırılıyor.

Kadir Gecesi tarihi 2024! Ramazan Kadir Gecesi Diyanet Takvimi

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen mübarek Kadir Gecesi’nin 2024 yılında hangi güne denk geldiği ve ne zaman idrak edileceği merak ediliyor. Kadir Gecesi ile ilgili araştırmalar kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 Dini Takvimi takip ediliyor. Peki, 2024 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi bu yıl hangi gün? Kadir Gecesi Kadir Gecesi ne zaman başlıyor?

KADİR GECESİ NE ZAMAN 2024?

Ramazan ayının ortalarına gelinirken Kadir Gecesi ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşılıyor ve her yıl Ramazan ayında idrak edilen Kadir Gecesinin buy yıl hangi güne denk geldiği merak ediliyor. Kadir Gecesi tarihi için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024 Dini Günler Takvimi takip ediliyor. Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen mübarek Kadir Gecesi, Ramazan’ın 27. gecesi olan 5 Nisan 2024 Cuma günü idrak edilecek.

kadir-gecesi-tarihi-2024-ramazan-kadir-gecesi-diyanet-takvimi.jpg

KADİR GECESİ YAPILACAK İBADETLER

Bu yıl da Kadir Gecesinin yaklaşmasıyla birlikte bu mübarek gecede yapılacak dua ve ibadetler araştırılmaya başlandı. Kadir Gecesi kaza ve nafile namazı kılınır, Kur’an-ı Kerim okunur, okuyanlar dinlenir, dualar edilir. Küslükler, kırgınlıklar giderilir, kalpler onarılır. Zikir çekilir. Vefat edenlerin kabri ziyaret edilir. Kandil simidi, lokma, yemek verilir. Tefekkür edilir, günahlar için af istenir. İhtiyaç sahiplerine gerekli maddi ve manevi yardımlar yapılır.