Adana'da Sahte Avukat Operasyonu

Adana'da sahte avukatlık yaparak dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan bir kadın, yapılan operasyonla yakalandı. Evinden sahte avukat kimliği, cübbe ve ruhsatsız silah çıktı.

Adana'da Sahte Avukat Operasyonu

Adana’da, avukatlık mesleğini usulsüz şekilde icra ederek dolandırıcılık yapan bir kadın, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma neticesinde gözaltına alındı. Betül S. isimli kadının, sahte avukatlık faaliyetlerini sosyal medyada paylaştığı görüntülerle desteklediği ve adliye çevresinde, baro lokalinde ve mahkemeler önünde avukat cübbesiyle dolaştığı belirlendi.

OPERASYONDA SAHTE BELGELER ELE GEÇİRİLDİ

Polis ekiplerinin, şüphelinin evine düzenlediği baskında, sahte avukat kimliği, bir avukat cübbesi ve ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi. Ayrıca, dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan çeşitli adli evraklar da bulundu.

TUTUKLAMA KARARI

"Nitelikli dolandırıcılık", "kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi", "özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından mahkemeye sevk edilen Betül S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.