2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu

2023 model ödülleri töreni İsveç'in başkenti Stockholm’de bulunan bir konser salonunda düzenlendi. Törende fizik kimya Tıp edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen ödüller sahiplerini buldu.

2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu

2023 Nobel ödülleri sahiplerini buldu. İsveç'in başkenti stockholmde düzenlenen tören ve fizik kimya Tıp edebiyat ve ekonomi alanlarındaki Nobel ödülleri teslim edildi. Yapılan ödül töreninde Nobel fizik ödülünü Prof. Pierre Agostini, Prof. Dr. Ferenc Krausz ve Prof. Anne L’Huillier, Nobel kimya ödülünü Moungi Bawendi, Louis Brus ve Aleksey Yekimov, Nobel Tıp ödülünü Katalin Kariko ve Drew Weissman ve Nobel Edebiyat ödülünü yazar Jon Fosse, ekonomi ödülünü ise Claudia Goldin kazandı.

Geçtiğimiz Ekim ayında Norveç'in başkenti oslo'da düzenlenen törenle Nobel Barış Ödülü ran'da Kadınlara yönelik baskıya karşı insan hakları ve özgürlükleri mücadelesinden dolayı İranlı Narges Mohammadi’ye verilmişti. Mohammadi, İran tarafından 13 kez tutuklanmış, beş kez mahkum edilmiş ve 31 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Şu anda cezaevinde bulunan Mohammadi’nin Nobel ödülünü çocukları teslim almıştı.