Alper Gezeravcı’nın dönüş tarihi ertelendi! SpaceX açıklama yaptı

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüş tarihi açıklanmıştı. 14 günlük uzay yolculuğu sona eren Gezeravcı’nın dönüş tarihi yakından takip edilirken dönüşle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Alper Gezeravcı’nın dönüş tarihi ertelendi! SpaceX açıklama yaptı

Alper Gezeravcı’nın dönüş yolculuğunun ertelendiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama SpaceX’ten geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan SpaceX, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin ISS’ten ayrılışının ertelendiğini bildirdi. İşte tüm detaylar…

DÜNYAYA DÖNÜŞ TARİHİ ERTELENDİ

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın geri dönüşü büyük bir heyecanla bekleniyor. 14 günlük uzay yolculuğunun ardından dünyaya dönmeye hazırlanan Alper Gezeravcı ve beraberindeki ekibin dönüş tarihi belli olmuştu. Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin dönüş tarihi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ekibin ISS’ten ayrılışının ertelendiği duyuruldu.

EN ERKEN 5 ŞUBAT’TA İSTASYONDAN AYRILACAK

SpaceX’ten gelen yeni açıklamada Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılacağı tarih ile ilgili bilgi geldi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan SpaceX, Florida kıyısındaki hava durumunun uygun olmaması sebebiyle Dragon ve Ax-3 ekibinin 5 Şubat tarihinden önce ISS’ten ayrılamayacağı aktarıldı. Açıklamada, ekiplerin istasyondan ayrılış planlarına ilişkin hava koşullarının da gözlemlenmeye devam edileceği bilgisine de yer verildi.

alper-gezeravci-nin-donus-tarihi-ertelendi-spacex-aciklama-yapti.jpg

ALPER GEZERAVCI: ONUR DUYUYORUM

Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı’nın veda sözleri herkesi gururlandırdı. Ax-3 misyonunu gerçekleştiren Axiom Space şirketinin sosyal medya hesaplarından Dragon ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu’na vedası canlı olarak ekrana getirildi. Veda töreninde İngilizce konuşma yapan Alper Gezeravcı, yaşadığı gururu anlattı ve ‘Bu harika takımın bir parçası olduğum için onur duyuyorum. Her adımımızda bize destek veren UUİ ekibine ve komutanımıza çok teşekkür ederim. Çok büyük bir misafirperverlik ve nezaketle bizi ağırladılar. Ülkeme bu cesur ve kararlı adım için müteşekkirim.’ ifadelerini kullandı.