Alper Gezeravcı uzaya gidiyor! Uzaya gidecek ilk Türk için saatler kaldı

Uzaya gidecek ilk Türk için geri sayım başladı. Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, bu gece uzay yolculuğuna başlıyor. Nefesler tutuldu ve heyecanlı bekleyiş başladı. Konuyla ilgili tüm detaylar ve yeni gelişmeler yakından takip ediliyor.

Alper Gezeravcı uzaya gidiyor! Uzaya gidecek ilk Türk için saatler kaldı

Uzay yolculuğu için hazır olan Alper Gezeravcı ve Axiom Mission 3 mürettebatını taşıyacak olan roket bu gece saat 01.11’de uzaya fırlatılacak. Heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Saatler kuruldu ve Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı için heyecanlı bekleyiş başladı. Fırlatma töreni Ankara ve İstanbul’daki meydanlardan takip edilebilecek. Yine bilim merkezlerinden de izlenebilecek.

TARİHİ AN BU GECE

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, bu gece uzay yolculuğuna başlıyor. Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunacağı Axiom Mission 3, mürettebatıyla birlikte bu gece saat 01.11’de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu’na hareket edecek. Tarihi an bu gece yaşanacak. Bu tarihi anlar Ankara ve İstanbul’daki meydanlardan takip edilebilecek.

alper-gezeravci-uzaya-gidiyor-uzaya-gidecek-ilk-turk-icin-saatler-kaldi.jpg

CUMHURİYET TARİHİNİN İLK İNSANLI UZAY GÖREVİ

Cumhuriyet tarihinin ilk insanlı uzay görevi Florida eyaletinde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’yı taşıyacak roket bu gece saat 01.11’de uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni için hazırlıklar sürüyor. Fırlatma töreninin 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 23.00’ten itibaren Taksim ve Kızılay’daki planetaryumlardan takip edilebileceği öğrenildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Taksim Meydanı ve Ankara’daki meydanlara dome çadır ismi verilen dev kubbeli planetaryumlar kurdu. Hazırlıkların yapıldığı bu alanın etrafına Alper Gezeravcı’nın fotoğrafları ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Uzay Ajansı, Milli Teknoloji Hamlesi ve Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunun logoları yerleştirildi. Fırlatma töreninin sadece meydanlardan değil bilim merkezlerinden de izlenebileceği bilgisine yer verildi.

alper-gezeravci-uzaya-gidiyor-uzaya-gidecek-ilk-turk-icin-saatler-kaldi-001.jpg

19 OCAK TARİHİNDE ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU’NA KENETLENME GERÇEKLEŞECEK

Herkesin heyecanla bekleidği tarihi anlar için saatler sayılırken tüm detaylar da bir bir belli olmaya devam ediyor. Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmenin 19 Ocak saat 13.15’te gerçekleşeceği bilgisine yer verildi. Bu adım da gerçekleştikten sonra Türkiye Milli Uzay Programı’nın ilk insanlı uzay misyonu hedefine ulaşılmış olacak.