Alper Gezeravcı uzayda yaptığı deneyi paylaştı

Türkiye’nin uzaya çıkan ilk astronotu Alper Gezeravcı ile ilgili tüm gelişmeler gündemde geniş yer bulurken ilk Türk astronotun uzayda yaptığı deneyler de merak ediliyor. Her anı merakla takip edilen Gezeravcı’dan deney paylaşımı geldi.

Alper Gezeravcı uzayda yaptığı deneyi paylaştı

Uzayda 13 deneye imza atacak olan Astronot Alper Gezeravcı’nın gidişinden bu yana her anı ve tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. Gezeravcı’nın geri dönüş tarihi de merak edilenler arasında. Çok önemli deneylere imza atacak olan Gezeravcı’dan yeni bir paylaşım geldi. Alper Gezeravcı, uzayda yaptığı deneyin fotoğrafını paylaştı. Paylaşılan fotoğraf kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti.

UZAYDA YAPTIĞI DENEYİ PAYLAŞTI

Türkiye’nin uzaya çıkan ilk astronotu Alper Gezeravcı, adını tarihe yazdırdı. Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün boyunca 13 bilimsel deney gerçekleştireceği bilgisine yer verilmişti. Gittiği günden bu yana her detayı ve tüm gelişmeleri takip edile n uzay yolculuğundan paylaşımlar yapan Alper Gezeravcı, son paylaşımında ise uzayda yaptığı deneyin fotoğrafına yer verdi.

alper-gezeravci-uzayda-yaptigi-deneyi-paylasti.jpg

‘DÜNYAMIZIN GELECEĞİ İÇİN’

Uzayda yaptığı deneyin fotoğrafını paylaşan Astronot Alper Gezeravcı, ‘Attığımız her adım Dünya’mızın geleceği için’ dedi. 14 gün boyunca ISS’de çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzayda görev yapacağı belirtilen Alper Gezeravcı’nın dönüşü ile ilgili detaylar da belli oldu. İlk astronotumuz Gezeravcı, ekip arkadaşları ile birlikte Dragon kapsülü ile dünyaya dönecek. Bu kapsülün Florida’nın eyaleti olan Orlando’nun açıklarında okyanusa inmesi bekleniyor.

alper-gezeravci-uzayda-yaptigi-deneyi-paylasti-001.jpg