Baykar Hadımköy tesislerinde suçüstü yakalanan casus mühendis cezasını buldu

Türk savunma sanayisinin en önemli şirketlerinden biri olan Baykar’ın Hadımköy tesislerinde yaşandığı iddia edilen casusluk girişimi olayı kısa sürede gündemde geniş bir yer buldu.

Baykar Hadımköy tesislerinde suçüstü yakalanan casus mühendis cezasını buldu

Selçuk Bayraktar’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı BAYKAR’IN Hadımköy’deki tesislerinde casusluk girişimi yaşandığı ortaya çıktı. Kısa sürede gündem olan ve detayları merak edilen olayla ilgili tüm gelişmeler araştırılmaya başlandı. Baykar fabrikasında hard disk çalarken suçüstü yakalandığı belirtilen şüphelinin Terörle Mücadele ekipleri tarafından sorgulanacağı bilgisine yer verilmişti. Suçüstü yakalanan ve gözaltına alınan casus mühendis ile ilgili soruşturmanın Terörle Mücadele kapsamında yürütüleceği bilgisine ulaşılmıştı. Olayla ilgili yaşanan yeni gelişmede şahsın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi. İşte detaylar…

HARD DİSK ÇALARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Türkiye’nin gelişen savunma sanayisinde büyük bir payı olan ve tüm dünyada adından büyük başarılarla söz ettirmesine katkı sunan Baykar fabrikasında şok eden bir olay yaşandı. Yerli İHA ve SİHA’ların üretildiği Yönetim Kurulu Başkanlığını Selçuk Bayraktar’ın yaptığı Baykar Teknoloji’nin Hadımköy’deki tesislerinde casusluk girişimi meydana geldi. Baykar’a ait fabrikada 4 hard disk çalarken yakalandığı öğrenilen şahıs gözaltına alındı.

ÜZERİNDE 4 HARD DİSK BULUNDU

Haberler.com’da yer alan bilgilere göre, Baykar’ın İHA fabrikasından bundan 2 ay önce bilgi teknolojileri bölümünde staj yapmaya başladığı belirtilen A.A.Ç., fabrikadan çıkışı esnasında yapılan kontrollerde çaldığı hard disklerle suçüstü yakalandı. Şahsın üzerinden şirkete ait 4 hard disk çıktığı öğrenildi. Hemen durum polise bildirildi ve yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri şüpheli şahsı gözaltına aldı.

TERÖRLE MÜCADELE EKİPLERİ DEVREYE GİRDİ

Güvenlik elemanları tarafından suçüstü yakalanan şüpheli şahıs gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturmanın Terörle Mücadele kapsamında yürütüleceği, şahsın Terörle Mücadele ekipleri tarafından sorgulanacağı belirtilmişti. Yakalanan şüpheli şahsın çaldığı hard diskle ne yapacağını araştıran ekipler, yaptıkları detaylı araştırmada şahsın ailesinin herhangi bir terör kaydı bulunmadığını tespit etti. Yapılan araştırmalarda şüphelinin hırsızlık suçundan kaydı olduğu ortaya çıktı.

TUTUKLANDI

Gündemde geniş yer bulan olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Haberler.com’un haberine göre, suçüstü yakalanan şahsın 2017 yılında bir kafeden dizüstü bilgisayar çaldığı ortaya çıktı. Şahsın üzerinden çıkan hard diskleri de satmak için çaldığını itiraf ettiği belirtildi. Ayrıca har disklerin içinde herhangi bir bilgi veya belge olup olmadığından haberinin olmadığını söylediği de gelen son bilgiler arasında yer aldı. Gözaltına alınan A.A.Ç., emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Şahsın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.