Canva nedir, nasıl kullanılır?

Son dönemlerde çok tercih edilen tasarım araçlarından biri de Canva. Peki Canva nedir, nasıl kullanılır?

Canva nedir, nasıl kullanılır?

Canva, kullanımı kolay ve sezgisel bir resim düzenleme programıdır. Bir resmi düzenlemek veya hatta oluşturmak istiyorsanız, ancak Photoshop gibi karmaşık resim yazılımlarını kullanma konusunda fazla deneyiminiz yoksa, Canva en iyi seçeneklerden biridir. Temel düzenleme becerileriniz varsa, Canva'yı afişler, grafikler, sunumlar veya hatta sosyal ağlar için gönderiler için kullanabilirsiniz.

CANVA NEDİR?

Canva, bir grafik tasarım ve görüntü kompozisyon programıdır. 2012 yılında kuruldu ve çevrimiçi tasarım araçları sunan bir web sitesi olarak ortaya çıktı, kişisel ve profesyonel olarak hem oluşturmanıza hem de düzenlemenize olanak tanıyan. Bir web uygulaması olduğundan, Canva, programı temel seçeneklerle ücretsiz kullanabileceğiniz freemium bir hizmet sunar. Ayrıca Canva Pro adlı gelişmiş seçenekler ve araçlar içeren ücretli bir alternatif sunar.

Canva, basit veya daha karmaşık tasarımlar yapmanıza olanak tanıyan esnek bir araçtır. İletişimi artıran bir kompozisyon ve düzenleme programı olarak tanımlanır. Bu çevrimiçi uygulama, grafik tasarım alanında belirli bir bilgiye ihtiyaç duymadan yüzlerce şablon kullanarak formatlar oluşturmak için tasarlanmıştır. Bu, kullanımı kolay ve sezgisel bir web sitesi haline getirir. Lansmanından bu yana, dijital pazarlamada en çok kullanılan araçlardan biri haline gelmiştir.

CANVA NE İÇİN KULLANILIR?

Canva, amatör, deneyimli veya profesyonel tasarımcılar tarafından çok amaçlı tasarımlar oluşturmak için kullanılabilen bir web sitesidir. Bu düzenleme programından şu grafik tasarım gerektiren resimleri oluşturabilirsiniz:

Logolar

Afişler

Kartvizitler

El ilanları

Kapaklar

Davetiyeler

Takvimler

Bayraklar

Bilgi grafikleri

Sunumlar

Sosyal medya gönderileri

Bu ürünleri yapmak için kullanabileceğiniz 8.000'den fazla ücretsiz şablon bulunmaktadır. Birden fazla amaç için kullanılan 100'den fazla tasarım türü yapmak için mükemmel bir seçenek bulacaksınız. Deneyimli bir düzenleyiciyseniz, Canva size tasarımlarınızı sıfırdan oluşturma olanağı sunar, istediğiniz gibi resim, metin veya diğer öğeleri ekleyebilirsiniz. Bunun için sadece menü öğelerini düzenleyiciye taşımanız yeterlidir.

CANVA KULLANMANIN AVANTAJLARI

Canva kullanmaya başlamadan önce, birkaç avantajını bilmeniz gerekiyor:

Kurulum gerektirmez: Canva, web formatında bulunan bir grafik tasarım programıdır.

Otomatik kayıt: Canva'da üzerinde çalıştığınız her şey otomatik olarak kaydedilir, bu nedenle tasarımlarınız beklenmedik durumlardan korunur ve bir sonraki düzenleme oturumunuz için kullanılabilir.

Mobil cihazlarla uyumlu: Masaüstü sürümüne ek olarak, bilgisayarınızdan rahatça çalışmak için masaüstü sürümünü veya Android veya iOS'den Canva uygulamasını indirmenizi öneririz.

Canva, grafik tasarım konusunda geniş bilgiye sahip olmayan dijital profesyoneller için ideal bir araçtır. Bu, basit ve çok sezgisel bir araç olması nedeniyle mümkündür ve birkaç dakika içinde tasarımlar oluşturmanıza olanak tanır.

CANVA NASIL KULLANILIR?

Şimdi Canva'nın ne olduğunu biliyorsunuz, muhtemelen nasıl çalıştığını bilmek isteyeceksiniz. Yukarıda bahsedildiği gibi, Canva size özelleştirebileceğiniz binlerce şablon sağlayan bir programdır. Masaüstü sürümünün kullanımı ve işleyişi çok basittir. Başlamak için siteye erişim sağlamanız yeterlidir.

Masaüstü sitesindeyken, ihtiyaçlarınıza en uygun formatı şablolar arasından seçmeniz gerekecektir. Örneğin, bir Pinterest görüntüsü oluşturmak isteyebilirsiniz, bu durumda Pinterest şablonunu seçebilirsiniz. Ardından, kendi tasarımınızı yapmak için Canva'nın size sunduğu araçları kullanarak biraz yaratıcılık ve yenilik ekleyebilirsiniz, bu araçlar arasında kesme, boyut değiştirme, renk ekleme, resimleri bölme ve metin ekleme bulunur.

Canva'nın büyük avantajlarından biri, size binlerce tasarımı hızlı ve karmaşık olmadan oluşturma yeteneği sağlayan kullanım kolaylığıdır. Daha karmaşık tasarım ve düzenleme programları daha fazla düzenleme seçeneğine sahip olabilir, ancak daha az sezgisel ve daha fazla bilgi gerektirir.

Canva'nın sürükle ve bırak sistemi sayesinde eklemek istediğiniz öğeyi sadece sol taraftaki menüden alıp doğrudan tasarıma eklemeniz yeterlidir. Canva aracılığıyla kendi multimedya dosyalarınızı, fotoğraflarınızı veya videolarınızı oluşturmanıza ekleyebilirsiniz.

CANVA NASIL KULLANILIR

Kullanıcı hesabı oluşturun, bunu bir e-posta ve şifre ekleyerek veya Google ve Facebook verilerinizi kullanarak yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra, Canva size nasıl kullanmak istediğinizi soracak ve başlangıçta düzenleme yapmanızı ve farklı türlerde içerik oluşturmanızı sağlamak için önerilerde bulunacaktır.

Canva'nın ana ekranında tasarım önerilerini ve istediğiniz şeyi bulmanız için bir arama motorunu göreceksiniz.

Sol tarafta, tasarımlarınızın dizinini içeren çeşitli kategorilere sahip bir menü göreceksiniz.

Bir şablondan başlayarak tasarımınızı oluşturmaya başlayın, burada istediğiniz tüm öğeleri, renkleri, metinleri, fotoğrafları vb. değiştirebilirsiniz.

Tasarımınıza sol taraftaki öğeler menüsünden seçerek ve sürükleyerek diğer düzenleme öğelerini ekleyin.

Bittiğinizde, tasarımınızı indirebilir veya yazdırabilirsiniz.

Canva, dijital projelerinizi gerçekleştirmek için kullanışlı bir programdır ve hem profesyonel hem de kişisel olarak kullanılabilir. Öğretmenler ve öğrenciler için harika bir araç olmasının yanı sıra, küçük şirketler veya büyük şirketlerdeki bireylerin küçük işler yapmaları için de idealdir. Tasarımlarınızdan en iyi şekilde yararlanın: Canva, basit, kolay ve çok işlevli bir araçtır.