Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Astronot Alper Gezeravcı ile iletişim kurdu

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu ilk günden bu yana merakla takip edilirken uzaya çıkan ilk Türk olarak tarihe geçen Gezeravcı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la iletişim kurduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Astronot Alper Gezeravcı ile iletişim kurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaya çıkan ilk Türk olan Alper Gezeravcı ile görüştü. İki gün öne Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştığı öğrenilen ve oradaki çalışmalarına başladığı belirtilen Gezeravcı’nın uzaydan ilk bağlantısını Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gerçekleştirdiği ve oradaki çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdiği belirtildi.

İLK BAĞLANTI KURULDU

Uzaya çıkan ilk Türk olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ilk günden bu yana büyük bir gurur ve heyecanla takip ediliyor. İki gün önce Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşan ve oradaki çalışmalarına başlayan Gezeravcı ile ilk bağlantı kuruldu. İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, ilk bağlantıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşan Gezeravcı, Uzay İstasyonu'ndaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

cumhurbaskani-erdogan-turk-astronot-alper-gezeravci-ile-iletisime-gecti.jpg

'GERÇEKLEŞTİRECEĞİN DENEYLERİN BAŞARIYLA TAMAMLANMASINMASINI ÜMİT EDİYORUM'

Uzaya çıkan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı ile iletişim kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, merak ettiklerini sordu ve temennilerini dile getirdi. Gezeravcı ise yolculuk süresinden ve oradaki çalışmalardan bahsetti. Yolculuğun ilk kısmının 10 dakika sürdüğünü ve en zor kısmının bu olduğunu söyleyen Gezeravcı, ilk andan itibaren kapsül içindeyken değişiklikleri hemen hissettiklerini söyledi. Bilim insanlarının araştırmalar yürüttüğünü, kendisinin de katkıda bulunmak için deneyler yaptığını ve deneyler yapıp sonuçları ülkemize getireceğini söyleyen Gezeravcı, deneyler hakkında da bilgi verdi. Deneylerle ilgili konuşan Gezeravcı, 'Bizim deneylerimiz farklı disiplinlerdeki araştırmaları kapsıyor. TÜBİTAK tarafından tasarlanan deneyde geliştirilen bir kart test edilecek. Tıp alanında uzay alanının insan üzerindeki etkileri incelenecek. Yer çekimsiz ortamda etkilenen genler ve bağışıklık sistemine etkileri incelenecek. Dünyaya inince de kan örneği vereceğim. Uzay bilimine ilgi duyan gençlerin çalışmalarına özellikle yer verildi. Sizin gençlerin deneyine verdiği önem.' dedi. Alper Gezeravcı'ya başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir bilim misyonu olması bizim için çok önemli. Orada farklı alanlarda gerçekleştireceğin deneylerin başarıyla tamamlanmasını ümit ediyorum. Çocuklarımızın uzaya olan merakı artacak. Senin izinden gidecekler. İlk atronotumuz oldun ama son olmayacaksın. Sayılı ülkeler arasında yerimizi aldık. Bu yolculuğumuz devam edecek. Görevini tamamlayıp yer yüzüne ay yıldızlı bayrağımızla dönmeni temenni ediyorum.' dedi.