Google Türkiye'ye depremi söylemedi!

BBC, Google'ın deprem uyarısı teknolojisinin 6 Şubat depreminde çalışmadığını iddia etti. Google ise bu iddiaları yalanladı.

Google Türkiye'ye depremi söylemedi!

BBC’nin önde gelen programlarından Newsnight, Google’ın deprem uyarı sisteminin Türkiye'de çalışmadığını iddia etti. Peki 6 Şubat Türkiye depremlerinde kullanıcılara bildirim gönderemeyen Google, neden Türkiye'yi es geçti?

Google uyarı sisteminde depremlerden bir dakika önce Android tabanlı telefonlara bildirim gönderebilen bir teknolojiye sahip. Ancak dünyanın teknoloji devi olan şirket, 6 Şubat gece 04.17’de meydana gelen ve depremin uyarısını göndermemiş!

Google ise BBC'nin bu iddiasını reddederek milyonlarca kullanıcıya bu uyarıyı geçtiğini söylüyor. Ancak BBC, yaptığı araştırmalarda bu uyarıyı alanlara ulaşamadığını iddia etti.

GOOGLE İDDİALARI YALANLADI!

Sadece Android tabanlı telefonlara giden bu uyarı sarsılmayı tespit ediyor ve uyarı geçiyor. Google, bu teknolojiyle depremin merkezini ve şiddetini de tahmin edebiliyor. Ancak bu uyarının 6 Şubat depreminde çalışmadığı iddia edildi.

BBC, deprem bölgesinde yaptığı araştırmada kimseye bu uyarının gitmediğini tespit ettiklerini açıkladı. Google ise BBC'nin bu iddiasını yalanlayarak kötü niyetli olarak nitelendirdi. Konuyla ilgili olarak hangi şirketin doğru söylediği merak ediliyor.