Güneş fırtınası geliyor! İnternet haftalarca kesilebilir uyarı geldi DİKKAT

Güneş fırtınası uyarıları sonrasında gözler 2024 yılına çevrildi. Bilim insanları, 2024 yılını işaret ederek güneş fırtınası meydana gelebileceğini ve internetin haftalarca kesintiye uğrayabileceğini belirtiyor.

Güneş fırtınası geliyor! İnternet haftalarca kesilebilir uyarı geldi DİKKAT

Bilim insanları, tüm insanlığı ilgilendiren uyarılarına devam ediyor. Bu kez güneş fırtınası için uyaran Bilim insanları, güneş fırtınası konusunda önemli açıklamalara yer verdi ve bu durumun büyük bir olasılıkla 2024 yılının başlarında gerçekleşebileceğini ifade etti. Ayrıca bu olay sonucunda dünya genelinde internetin haftalar sürecek bir kesintiye uğrayabileceği uyarıları da yapıldı. İşte detaylar…

GÜNEŞ FIRTINASI UYARISI

Tüm insanlığı ilgilendiren önemli bilgilendirmeler ve uyarılar yapmaya devam eden Bilim insanları, bu kez de güneş fırtınası konusunda uyarılara yer verdi. Güneş, her 11 yılda bir yüzeyinde birçok tuhaf karanlık noktanın ortaya çıktığı bilinen adıyla güneş maksimumu sürecinden geçer. Bu durum da dünyaya şiddetli enerji patlamaları gönderebilir ve interneti bozacak güneş fırtınalarına sebep olabilir. Bilim insanlarına göre bu güneş maksimumu beklenenden daha erken büyük bir ihtimalle 2024 yılının başlarında gerçekleşebilir.

gunes-firtinasi-geliyor-internet-haftalarca-kesilebilir-uyari-geldi-dikkat.jpg

HAFTALAR BOYUNCA İNTERNET KESİNTİSİ YAŞANABİLİR

NASA’ya göre bir sonraki güneş maksimumu 2025 yılının sonlarına başlayabilir. Ancak bu tahmini çok daha erken bir tarihe çeken bir çalışma yapıldı. Hindistan’daki IISER’den Fizikçi Dr. Dibyendu Nandi’nin yaptığı araştırmalara göre güneş maksimumu 2024 yılının başlarında görülebilir. En yoğun güneş fırtınalarının tam olarak ne zaman meydana geleceğini tahmin etmenin zor olduğunu söyleyen Nandi, en yakın tarih olarak 2024 yılının başlarını öngörüyor. Beklenen güneş fırtınasının dünya genelinde internet kesintilerine yol açabileceği belirtiliyor.