Naci Görür 9 şiddetinde deprem tahminiyle tek tek uyardı! İstanbul için tehlike çanları çalıyor

Yaptığı açıklamalar ve analizlerle sık sık deprem konusunda önemli uyarılara yer veren Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası büyük İstanbul depremi ile ilgili bir kez daha çok önemli açıklama ve uyarılarda bulundu.

Naci Görür 9 şiddetinde deprem tahminiyle tek tek uyardı! İstanbul için tehlike çanları çalıyor

Ünlü Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul için kritik uyarılar gelmeye devam ediyor. Olası İstanbul depremine sık sık dikkat çeken uzman isim bir kez daha kenti bekleyen tehlikeye değindi ve herkesi uyardı. Depremin şiddeti ile ilgili tahminde bulunan Görür, en riskli olan ilçeleri de sıraladı. İşte Prof. Dr. Naci Görür’ün önemli açıklamalarından başlıklar…

DENİZE YAKIN OLAN KESİMLER DAHA CİDDİ ETKİLEBECEK

Son olarak Gemlik’te meydana gelen ve Marmara Bölgesi’nde de hissedilen 5.1 büyüklüğündeki sarsıntı deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatmıştı. Olası İstanbul depremi yeniden gündeme gelirken Prof. Dr. Naci Görür’den olası İstanbul depremi ile ilgili yine çok önemli açıklama ve uyarılar geldi. Olası İstanbul depreminin yaşanması halinde etkilenecek bölgeleri açıklayan Görür, özellikle Avrupa Yakası’nda yer alan bölgelerin Haliç’ten Silivri’ye kadar olan, denize yakın olan kesimler Bakırköy, Zeytinburnu gibi buraların depremden daha çok etkilenebileceğini belirtti.

naci-gorur-9-siddetinde-deprem-tahminiyle-tek-tek-uyardi-istanbul-icin-tehlike-canlari-caliyor-001.jpg

‘DEPREM 9 ŞİDDETİNİ BULACAK’

Olası depremin şiddeti ile ilgili de tahminlerini aktaran uzman isim Naci Görür, ‘Depremin şiddeti genellikle Haliç’ten Silivri’ye kadar 9 şiddetini bulacak. 9 şiddetinde bir depremin etkisi altında kalmak şu demek; Çok iyi yapılmış binalar bile ciddi hasarlar alabilir.’ ifadelerine yer verdi.