Rekabet Kurumu Trendyol, Amazon Türkiye ve Hepsiburada için harekete geçti! Soruşturma açıldı

Rekabet Kurumu, e-ticaret devlerine soruşturma açtı. Kısa sürede gündemde yer bulan soruşturma ile ilgili detaylar merak ediliyor. Soruşturma, Hepsiburada, Trendyol ve Amazon ürkiye’ye yönelik açıldı.

Rekabet Kurumu Trendyol, Amazon Türkiye ve Hepsiburada için harekete geçti! Soruşturma açıldı

Rekabet Kurumu, Amazon Türkiye, Hepsiburada ve Trendyol hakkında soruşturma açtı. Kısa sürede sosyal medyada da geniş yer bulan soruşturma ile ilgili detaylar ve tüm merak edilenler araştırılıyor. Söz konusu soruşturmanın 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanu’nun ihlal edilip edilmediğinin tespiti gerekçesiyle başlatıldı.

3 FİRMA HAKKINDA SORUŞTURMA

E-ticaret devlerine yönelik başlatılan soruşturma gündemdeki yerini koruyor. Türkiye'nin önde gelen e-ticaret devlerinden Trendyol, Amazon Türkiye ve Hepsiburada'ya yönelik açılan soruşturma ile ilgili detaylar merak ediliyor. 3 firma hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili tüm detaylar araştırılıyor.

rekabet-kurumu-trendyol-amazon-turkiye-ve-hepsiburada-icin-harekete-gecti-sorusturma-acildi.jpg

ELDE EDİLEN BİLGİ VE BULGULAR YETERLİ DENİLDİ

Konuyla ilgili Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada, 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespit edilmesi amacıyla yürütülen ön araştırmanın karara bağlandığını bildirdi. Yapılan ön araştırmanın sonunda elde edilen bilgi ve bulguların yeterli olduğu belirtildi ve 3 firma hakkında soruşturma açıldığı duyuruldu.