TikTok Türkiye’de yasaklanacak mı? TikTok kapatılacak mı? Türkiye’de TikTok kaldırılacak mı?

Son günlerde peş peşe yaşanan skandallar sosyal medya platformu TikTok’u bir kez daha gündeme getirdi. TikTok’ta paylaşılan skandal videolar ve beraberinde gelen tepkiler sonrasında ‘TikTok Türkiye’de kapatılacak mı?’ sorusu yeniden gündemde.

TikTok Türkiye’de yasaklanacak mı? TikTok kapatılacak mı? Türkiye’de TikTok kaldırılacak mı?

Sosyal medya uygulaması TikTok’ta son dönemde kamuoyunun tepkisini çeken paylaşımlar yapılırken geçtiğimiz günlerde kamuoyunu ayağa kaldıran bir video gündeme gelmiş ve müstehcen içerikli bu videoyu paylaşan şahıs gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahıs adli kontrol şartıyla serbest kalırken peş peşe gelen benzer skandal paylaşımlar vatandaşların tepkisini çekmişti. Bu olayların ardından Türkiye’deki TikTok kullanımı TBMM’ye taşındı. Peki, Türkiye’de TikTok kullanımı yasaklanacak mı, TikTok kapatılacak mı? TikTok artık Türkiye’de kullanılmayacak mı? TikTok kaldırılacak mı? İşte tüm merak edilenler…

SKANDAL PAYLAŞIMLARA TEPKİ YAĞIYOR

Milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medya uygulaması TikTok’taki bazı paylaşımlar son günlerde kamuoyunun tepkisini çekmiş ve gündeme gelen skandal paylaşımlar Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşmişti. Geçtiğimiz günlerde TikTok’ta açılan müstehcen içerikli canlı yayına çok sayıda tepki gelmiş ve bu canlı yayını açan şahıs gözaltına alınmıştı. Türkiye’nin konuştuğu skandal yayını açan şahıs adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. TikTok’ta buna benzer skandal paylaşım ve canlı yayınların çoğalması başta ebeveynleri tedirgin ederken bu konu TBMM’ye taşındı.

tiktok-turkiye-de-yasaklanacak-mi-tiktok-kapatilacak-mi-turkiye-de-tiktok-kaldirilacak-mi.jpeg

‘ÇOK CİDDİ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ’

TikTok’ta artan skandallar sonrasında kamuoyunun tepkisi her geçen gün yükselirken bu konu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de ele alındı. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, ‘Biz Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı olarak başta bant daraltma, yayın yasağının getirilmesi, reklam yasağının getirilmesi ve gerekirse lisans iptali olmak üzere tüm dijital mecralarla ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bunu kamuoyuna açıklamak isterim.’ dedi. Öte yandan TikTok'un Türkiye ve Avrasya TİK Temsilcisi Emir Gelen, 7 Aralık tarihinde TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda söz konusu platformun tartışmalara yol açan uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulunacak.