Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon başvurusu başladı

Gençlerin büyük bir heyecanla beklediği vergisiz cep telefonu ve bilgisayar desteği ile ilgili tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz aylarda müjdesi verilen öğrencilere teknolojik cihaz desteği ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon başvurusu başladı

Üniversite öğrencilerine yönelik olacak teknolojik alet desteği ile 10 GB ücretsiz internet desteği için başvurular başladı. Gençlerin bir süredir yakından takip ettiği konuyla ilgili tüm detaylar araştırılıyordu. Yaşanan önemli gelişmeyi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak duyurdu. Bakan Bak, ‘Genç Teknoloji Destek’ başvurularının başladığını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte başvuru detayları, kimlerin bu destekten yararlanabileceği, yaş şartı var mı, yok mu gibi detaylar da merak edildi. İşte tüm detaylar…

BAŞVURULAR BAŞLADI

Gençlerin büyük bir merakla beklediği teknolojik alet desteği ile 10 GB ücretsiz internet desteği ile ilgili beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Osman Aşkın Bak, başvuruların başladığını duyurdu. Genç Teknoloji Destek başvurularının başladığını duyuran Bakan Bak, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği ve heyecanla beklenen Genç Teknoloji Destek başvuruları başladı. Tablet, cep telefonu, bilgisayar desteği, 12 ay boyunca aylık 10 GB internet. Başvuru ve detaylar gsbbiz.gsb.gov.tr ve GSBBİZ mobil uygulamasında.’ notunu ekledi.

universite-ogrencilerine-vergisiz-telefon-basvurusu-basladi-001.jpeg

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Gençlere yönelik teknolojik alet desteği ile ilgili şartlar da Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile duyurulmuştu. Bu destek kapsamında satın alım tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamış ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı olmak başvuru şartları arasında yer alıyor. Ayrıca cihaz ikinci el olmayacak ve vergiler dahil nihai satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyecek. Bunun yanında satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen fatura olması ve söz konusu faturanın destekten yararlanacak öğrencinin TC Kimlik Numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması şartı da aranacak. Yine satın alınan elektronik cihaz için bildirilen IBAN numarasının da öğrenciye ait olması gerekiyor.

universite-ogrencilerine-vergisiz-telefon-basvurusu-basladi.jpeg

10 GB İNTERNET DESTEĞİ DETAYLARI

Tüm başvurular Bakanlığın Bilişim Sistemi üzerinden yapılacak. Yine internet desteği almak isteyen öğrenciler de başvurularını Bakanlığın Bilişim Sistemi üzerinden yapabilecek. 10 GB internet desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler için de açık öğretim programları hariç yükseköğretim programlarına kayıtlı olması, 26 yaşından gün almamış olması, destekten yararlanılacak olan telefon hattının öğrenciye ait olması gibi şartlar aranacak.