Vergisiz cep telefonu kararı Resmi Gazete’de! İkinci öğretim öğrencileri yararlanabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olan üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu satışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşanmış ve gençleri yakından ilgilendiren bu karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Vergisiz cep telefonu kararı Resmi Gazete’de! İkinci öğretim öğrencileri yararlanabilecek mi?

Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu gelişme ile birlikte araştırmalar daha da yoğunlaştı. Vergisiz cep telefonu satışından kimler yararlanabilecek? Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı için başvurular nasıl olacak? İkinci öğretim öğrencileri de vergisiz telefon satışından yararlanabilecek mi? Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı kimleri kapsayacak? İşte tüm merak edilenler…

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Gençlerin büyük bir merakla beklediği vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Genel Seçimlerindeki vaadi olan üniversite öğrencilerine vergisiz telefon vaadi için adımlar atıldı ve bu karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar’ ile nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi aşmayan mobil telefon cihazları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılabilecek. Söz konusu öğrenciler için sağlanacak olan internet desteği ise bir hatla sınırlı ve 12 ay boyunca ücretsiz, aylık en fazla 10 GB olacak şekilde yıllık 120 GB olacak.

vergisiz-cep-telefonu-karari-resmi-gazetede-ikinci-ogretim-ogrencileri-yararlanabilecek-mi.jpg

1 KASIM TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte ne zaman yürürlüğe gireceği de araştırılmaya başlandı. Resmi Gazete’de yer alan açıklamaya göre karar, 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girecek.

vergisiz-cep-telefonu-karari-resmi-gazetede-ikinci-ogretim-ogrencileri-yararlanabilecek-mi.jpeg

İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ VERGİSİZ TELEFONDAN YARARLANABİLECEK Mİ?

Vergisiz cep telefonu satışları ile ilgili gençlerin araştırmaları devam ederken merak edilen bir diğer konu da ikinci öğretim öğrencilerinin vergisiz cep telefonu satışından yararlanıp yararlanamayacağı konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu düzenlemenin örgün öğretim öğrencilerini kapsayacağı belirtilmişti.