3 ülke Filistin’i tanıma kararı aldı İsrail çılgına döndü! Hemen harekete geçtiler

İsrail’in Filistin’deki vicdanları yaralayan saldırıları dünyanın gündeminde yer almaya devam ederken dünya manşetlerine oturan bir gelişme yaşandı. 3 ülke daha Filistin Devletini tanıyacağını duyurdu. Bu durum İsrail’i kızdırdı.

3 ülke Filistin’i tanıma kararı aldı İsrail çılgına döndü! Hemen harekete geçtiler

İrlanda, Norveç ve İspanya’nın Filistin Devleti’ni resmen tanıma kararı sonrasında İsrail adeta çılgına döndü. Bu gelişmenin ardından İsrail, Norveç ve İrlanda’daki büyükelçilerini geri çağırma kararı aldı. İspanya’nın bu konuyla ilgili kararını 28 Mayıs tarihinde açıklayacağı belirtiliyor. İsrail, tanıma kararını kesinleştirmesi durumunda İspanya’nın Madrid Büyükelçisi’ni de geri çağıracak.

3 ÜLKEDEN FİLİSTİN’İ RESMEN TANIMA KARARI

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına devam ederken İsrail’in saldırıları sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bini aştı. Tüm dünyanın gözü önünde devam eden bu saldırılar insan vicdanını yaralarken dünya manşetlerine yerleşen bir gelişme gündeme geldi. İrlanda, Norveç ve İspanya Filistin Devleti’ni resmen tanıma kararı aldı. Bu karar İsrail’i kızdırdı ve İsrail, hiç vakit kaybetmeden İrlanda ve Norveç’teki büyükelçilerini geri çağırma kararı aldı.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLERİ GERİ ÇAĞIRIYOR

3 ülkenin daha Filistin’i resmen tanıma kararı İsrail’in hoşuna gitmedi. Bu gelişmenin ardından hemen harekete geçen İsrail, tepkisini büyükelçilerini geri çağırma kararı vererek gösterdi. İsrail, Filistin’i tanıma konusunda kesin kararını duyuran İrlanda ve Norveç’teki büyükelçilerini geri çağırma kararı aldı. İspanya’nın kararı ise 28 Mayıs’ta açıklanacak.

İSPANYA’NIN KARARI BEKLENİYOR

Tüm dünyanın yakından takip ettiği bu gelişmenin ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Katz’ın; Oslo ve Dublin’deki İsrail büyükelçilerini istişare için derhal ülkeye çağırdığı bilgisine yer verildi. Büyükelçilerin, İrlanda ve Norveç’in Filistin’i tanıyacağını duyurması sebebiyle geri çağrıldığı ifade edilirken, şimdi gözler İspanya’ya çevrildi. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İspanya’nın da Filistin’i tanıma kararı alması durumunda aynı adımı atacaklarını ve İsrail’in Madrid Büyükelçisi’ni geri çağıracaklarını belirtti.