Belçika’da Türk vatandaşları ve PKK yandaşları karşı karşıya geldi

Belçika'da dün gece terörist Öcalan posterleriyle slogan atan bir grup, Türk mahallesine girdi. Olaylar kısa sürede büyürken polis müdahale etti.

Belçika’da Türk vatandaşları ve PKK yandaşları karşı karşıya geldi

Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde, Türk vatandaşlarının yaşadığı mahalleye giren bir grup terör örgütü PKK sempatizanı, Öcalan posterleriyle slogan atmak istedi. Mahallede yaşayan Türklerin tepki göstermesi sonucunda olaylar çıktı.

Türkler ve PKK sempatizanları arasında arbede yaşanırken, terör yandaşlarının bazı araçları da ateşe verdiği görüldü. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

Houthalen-Helchteren ilçesinde polisler olayları başlatan gruba tazyikli su ile müdahale etti.

Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, PKK yandaşlarının provokasyon amaçlı konvoy yaptıklarını belirterek, Türk asıllı bir vatandaşı da darp ettiklerini söyledi. Gül açıklamasında "60 yıldır burada Batı Avrupa Türkleri olarak yaşıyoruz. Daha önce belediyemizde böyle bir olaya rastlamadık. Belediyemizin nüfusunun hemen hemen dörtte biri Türk kökenli vatandaşlarımızdan oluşuyor." Dedi.

Gül, olaya devlet yetkililerinin de gereken önemi verdiğini belirterek, başka bölgelerden terör yandaşlarının olaylara karışmaması için yolların kesildiğini, girişlerin kapatıldığını dile getirdi.

Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans ise yaptığı açıklamada PKK yandaşlarının konvoyu sırasında bir Türk vatandaşının saldırıya uğradığını ve olayların bu şekilde büyüdüğünü dile getirdi. Durumun kontrol altına alındığını söyleyen Yzermans, polis ekiplerinin sabaha kadar bölgede devriye görevi yaptığını ifade etti.