Bir ülke daha Filistin Devletini resmen tanıtı

İsrail’in masum sivillere yönelik insanlık dışı saldırıları sürerken bir ülke daha Filistin Devletini resmen tanıdı. Daha önce konuyla ilgili açıklama yapan ve 28 Mayıs tarihini işaret eden İspanya, Filistin Devletini resmen tanıyacağını duyurmuştu.

Bir ülke daha Filistin Devletini resmen tanıtı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’den geçtiğimiz günlerde Filistin ile ilgili açıklama gelmiş ve Sanchez, Filistin Devletini resmen tanıyacaklarını duyurarak 28 Mayıs tarihini işaret etmişti. İspanya Başbakanı Sanchez, son yaptığı açıklamayla başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini resmen tanıdıklarını dünya kamuoyuna ilan etti. İşte detaylar…

İSPANYA RESMİ OLARAK FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIDI

Geçtiğimiz günlerde İspanya’dan önemli bir Filistin açıklaması gelmiş ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin Devletini resmi olarak tanıyacaklarını belirterek 28 Mayıs tarihini işaret etmişti. Konuyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulunan İspanya Başbakanı Sanchez, ‘İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’yı kapsayan bir Filistin Devletini tanıyor. Tüm taraflarca kabul edilmediği müddetçe 1967 sınırlarındaki hiçbir değişikliği tanımayacağız.’ ifadelerine yer verdi. İsrail’den açık açık gelen tehditlere rağmen Filistin Devletini resmen tanıma kararı alan İspanya’nın aldığı bu kararla birlikte artık BM’nin 193 üye devletinden 145’i Filistin Devletini tanıyor.

bir-ulke-daha-filistin-devletini-resmen-tanidi.jpg

NORVEÇ VE İRLANDA’NIN KARARI BEKLENİYOR

Filistin’i tanıma kararlarının uluslararası hukuka uygun olduğunu belirten İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ‘Bir barış konferansı düzenlemek için Arap ülkeleriyle birlikte çalışacağız.’ dedi. İspanya’dan sonra şimdi ise gözler Norveç ve İrlanda’ya çevrildi. İrlanda ve Norveç’in de Filistin Devletini resmi olarak tanıması bekleniyor.