Bir ülke daha Filistin Devletini tanıma kararı aldı

İsrail’in aylardır devam eden ve gün geçtikçe daha da artan saldırıları tüm dünyada büyük tepkiler getirirken bir ülkeden daha Filistin’i devlet olarak tanıma kararı geldi. Daha önce 3 ülke daha Filistin Devletini tanıma kararı almıştı.

Bir ülke daha Filistin Devletini tanıma kararı aldı

Bilindiği gibi İspanya, Norveç ve İrlanda, Filistin Devletini resmen tanımıştı. Bu 3 ülkenin ardından Avrupa’da bir ülke daha Filistin’i devlet olarak tanıma kararı aldı. Slovenya hükümeti, 9 Mayıs tarihinde Filistin’i tanıma sürecini başlatmıştı. Bu süreçle ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve Slovenya da Filistin Devletini tanıma kararı aldı.

SLOVENYA DA FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIMA KARARI ALDI

Avrupa'daki 3 ülkenin ardından bir Avrupa ülkesi daha Filistin’i devlet olarak tanıma kararı aldı. Slovenya, Filistin Devletini tanıma kararı aldı. Slovenya Başbakanı Robert Golob, Slovenya hükümetinin bu hafta Filistin Devletini resmen tanıma önerisini değerlendireceğini aktarmıştı. Yaşanan son gelişmede ise Slovenya hükümetinin Filistin’i devlet olarak tanıyacağı belirtildi.

bir-ulke-daha-filistin-devletini-tanima-karari-aldi.jpg

KALICI BARIŞ VURGUSU

Filistin’in resmen tanınması önerisi bugün yapılacak hükümet toplantısına vurgu yapan Slovenya Başbakanı Robert Golob, ‘Bu süreçte acil bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için baskı oluşturmak amacıyla benzer düşünen bir grup ülkeyle koordinasyon içinde olmaya devam edeceğiz. Birleşmiş Milletler’in sorumlu üyesi olarak Orta Doğu’da kalıcı barışın sağlanması için elimizden gelen her şeyi yapma yükümlülüğümüz bulunuyor.’ dedi. Öte yandan İspanya, Norveç ve İrlanda hükümetleri de geçtiğimiz hafta Filistin’i devlet olarak tanıyacaklarını duyurmuş ve bu ülkeler, 28 Mayıs itibariyle Filistin Devletini resmen tanımıştı.