Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tüm dünyaya çağrı! İsrail’in hastane katliamı sonrası açıklama

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yer alan bir hastaneye yönelik saldırısının ardından yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu katliam sonrası tüm dünyaya çağrı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tüm dünyaya çağrı! İsrail’in hastane katliamı sonrası açıklama

İsrail ordusunun Gazze’deki hastane katliamına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tepki geldi. Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşanan bu vahşeti durdurmak için tüm dünyaya çağrıda bulundu ve ‘Bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum’ dedi.

İSRAİL’DEN GAZZE’DEKİ HASTANEYE SALDIRI

İsrail-Filistin gerilimi dünya basınının gündeminde. Bölgede yaşananlar endişeyle takip edilirken daha önce hastanelerin boşaltılmasını söyleyen İsrail ordusu, Gazze’deki hastaneye saldırdı. Abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi’ni vuran İsrail’in bu saldırısında en az 500 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DÜNYAYA ÇAĞRI

İsrail ordusunun bu katliamına sert bir şekilde tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyaya çağrıda bulundu. Saldırı sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan, ‘İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.’ ifadelerine yer verdi.

cumhurbaskani-erdogan-dan-tum-dunyaya-cagri-israil-in-hastane-katliami-sonrasi-aciklama.jpg

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İsrail’in hastane saldırısına Türkiye’den peş peşe en sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı’ndan da saldırı sonrası açıklama geldi. İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik saldırısı kınandı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır.’ denildi.