Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi telefonda görüştü! Gündem Filistin meselesi

İsrail-Filistin hattındaki gerilim sürerken İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları devam ediyor. Dünya genelinde endişeyle takip edilen gelişmeler ve tüm detaylar basında geniş yer buluyor. Türkiye’nin de Gazze diplomasisi aralıksız devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi telefonda görüştü! Gündem Filistin meselesi

Masum sivillerin hedef alındığı saldırılar, bölgeden gelen endişe verici haber ve gelişmeler dünya genelinde tedirginliği artırıyor. Türkiye, Gazze diplomasisine aralıksız devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşme gerçekleştirdiği bilgisine yer verildi. Görüşmenin gündemi Filistin meselesi. İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi arasında gerçekleşen telefon görüşmesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Söz konusu görüşmede, İsrail-Filistin çatışmasının vehameti, İsrail’in Gazze’deki masum sivillere karşı sergilediği insan hakları ihlalleri ve çözüm için atılabilecek adımların ele alındığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu telefon görüşmesinde bölgedeki vahşetin giderek arttığı ve derinleştiğini, Batı ülkelerinin bu saldırılara karşı sessizliğinin Gazze’deki ateşi büyüttüğünü ifade ettiği aktarıldı.

TÜRKİYE İNSANİ YARDIMIN ULAŞMASI İÇİN ÇABASINA DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’deki Filistinlilerin yurtlarından göç etmeye zorlanmasının kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladığı, Türkiye’nin hem arışın sağlanması hem de Gazze’ye ir an önce insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için her türlü çabayı ortaya koymaya devam edeceğini yinelediği belirtildi.