Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail ve Filistin arasındaki gerginlikle ilgili konuştu: Endişeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyanın endişeyle takip ettiği İsrail-Filistin hattındaki gerginlikle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, yaşanan endişeden bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail ve Filistin arasındaki gerginlikle ilgili konuştu: Endişeliyiz

İsrail ve Hamas güçlerinin arasındaki gerginlik devam ederken bölgedeki çatışmalar dünya basınında yer almaya devam ediyor. Bölgedeki gerginlikle ilgili yeni açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, değerlendirmelerini paylaştı ve ‘Gerginliğin bölgeye yayılmasından endişeliyiz’ dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm dünyanın yakından takip ettiği İsrail-Filistin gerginliği ile ilgili yeni değerlendirmeleri ve yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar…

‘İNSANLIK YOK EDİLİYOR’

Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni’ne katılım gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende önemli açıklamalara yer verdi. Tüm dünyanın gündeminde olan İsrail-Filistin gerginliğine değinen ve önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Gazze’de insanlık yok ediliyor. 360 bin kilometreye sıkışmış 2 buçuk milyon insanın suyunu, elektriğini kesmek en temel insan haklarına aykırıdır. Gerginliğin bölgeye yayılmasından endişeliyiz.’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BÖLGEYE YAYILMASINDAN ENDİŞELİYİZ

İsrail-Filistin hattındaki gerginlik devam ederken tüm dünya bölgedeki son gelişmeleri büyük bir endişe ile takip ediyor. Bugünkü konuşmasında bölgedeki durumla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerginliğin artmasından ve bölgeye yayılmasından duyulan endişeyi dile getirdi. Bölgede meydana gelen hadiselerin herkesi derinden sarstığını ifade eden Erdoğan, ‘Gerginliğin artarak bölgeye yayılmasından endişeliyiz. Sivil yerleşkelerin bombalanmasını kabul etmiyoruz. 360 bin kilometreye sıkışmış 2 buçuk milyon insanın elektriğini suyunu kesmek en temel insan haklarının ihlalidir. Gazze halkının toptan cezalandırılması sadece sorunu büyütecek ve daha fazla gözyaşına sebep olacaktır.’ yorumunda bulundu.

cumhurbaskani-erdogan-israil-ve-filistin-arasindaki-gerginlikle-ilgili-konustu-endiseliyiz.jpg

‘TARAFLARI BARIŞA DAVET EDİYORUZ’

Gazze’ye insani yardımların ulaştırılmaya devam edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm tarafları barışa davet etti. Filistinlilere yapılan insani yardımların kesilmesinin yeni bir utanç lekesi olarak bu kararı alanların alnına yapıştığını belirten Erdoğan, ‘Tüm tarafları önce ateşkesi sonra kalıcı barışı görüşmeye davet ediyoruz. Kimi aktörlerin sükuneti tesis etmek yerine ateşe benzin döken hareketleri krizi derinleştirmektedir. Gazze şu an itibarıyla mazlumdur, mağdurdur. NATO’da beraber olduğumuz ABD’nin bölgeye uçak gemileri göndermesi taraflar arasında tansiyonun düşürülmesine hiçbir katkı sağlamıyor.’ dedi.