Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Reisi’nin cenaze törenine katılacak

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, geçtiğimiz Pazar günü yaşanan helikopter kazasında beraberindeki heyetle beraber hayatını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Reisi’nin cenaze törenine katılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Reisi’nin cenaze törenine katılacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenaze törenine katılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi’nin vefatının ardından taziye mesajı yayınlamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN REİSİ’NİN CENAZE TÖRENİNE KATILACAK

AK Parti MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın helikopter kazasında hayatını kaybeden Reisi’nin cenaze törenine katılacağını duyurdu. Çelik’ten İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin düşen helikopterini arama kurtarma çalışmalarına katılan AKINCI İHA ile ilgili de açıklamalar geldi.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-reisi-nin-cenaze-torenine-katilacak.jpg

ÖMER ÇELİK: KAZA YERİNİ AKINCI İHA TESPİT ETTİ

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Reisi ve beraberindeki heyeti arama kurtarma çalışmalarına Türkiye’den AKINCI İHA da katılmıştı. Ömer Çelik’ten AKINCI İHA ile ilgili de açıklamalar geldi. İran’a taziye dileklerinde bulunan Çelik, ‘İran’a taziyelerimizi sunuyoruz. Bu zor günlerinde kardeş İran’ın yanındayız. Cumhurbaşkanımız da Reisi’nin cenaze törenine katılacak. Kaza yerini AKINCI İHA tespit etti. AKINCI İHA zorlu koşullarda bir uçuş gerçekleştirdi.’ dedi.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-reisi-nin-cenaze-torenine-katilacak-001.jpg

HAKAN FİDAN VE CEVDET YILMAZ İRAN’A GİTTİ

19 Mayıs Pazar günü yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi ve aynı kazada hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için Tahran’daki Konferans Merkezi’nde taziye merasimi düzenlendi. Tahran’daki taziye merasiminde ev sahipliğini İran’ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ile İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri yaptı. Taziye programına Türkiye’den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve beraberindeki heyet katıldı.