Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan’daki Türk vatandaşlara kritik uyarı

İsrail-Filistin hattındaki son durum ve bölgedeki tüm gelişmeler dünya genelinde büyük bir endişeyle takip edilirken bölgeden gelen son dakika gelişmeleri de yakından izleniyor. Gerilim sürerken Dışişleri’nden kritik bir uyarı geldi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan’daki Türk vatandaşlara kritik uyarı

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’da bulunan vatandaşlara kritik bir uyarıda bulundu. İsrail-Filistin hattındaki son gelişmelerin ardından bu uyarıyı yapan Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlara çağrı yaptı ve Litani Nehri’nin güneyinde kalan bölgelerden uzak durmalarını istedi. İşte Dışişleri Bakanlığı’nın uyarısı ve son durumla ilgili merak edilen tüm detaylar…

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TÜRK VATANDAŞLARA UYARI

İsrail-Filistin hattındaki gerilim devam ederken tüm dünyanın takip ettiği gelişmeler saniye saniye son dakika bilgisi olarak basında yer almaya devam ediyor. Bölgede yaşanan son gelişmelerin ardından taraflar arasındaki çatışmaların zaman zaman Lübnan sınırına da taşınması sonucunda Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan’daki Türk vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Lübnan’da bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

disisleri-bakanligin-dan-lubnandaki-turk-vatandaslara-kritik-uyari.jpg

GELİŞMELERİN TAKİP EDİLMESİ TAVSİYE EDİLDİ

Son gelişmeler sonrasında Lübnan’daki Türk vatandaşlara önemli bir uyarıda bulunan Dışişleri Bakanlığı, ‘İsrail ve Filistin’deki son gelişmelerin Lübnan’ın güneyine yansımaları çerçevesinde, Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarımızın tedbirli olmaları ve mümkünse Litani Nehri’nin güneyinde kalan bölgelerden uzak durmaları tavsiye olunmaktadır. Gelişmelerin Bakanlığımızın ve Beyrut Büyükelçiliğimizin resmi web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesi yararlı olacaktır.’ ifadelerine yer verdi.