Dondurma tutkunlarını yıkan haber! Ünlü dondurma markasının ürünleri toplatılıyor

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelen dondurma hiç kuşkusuz küçük büyük herkesin sevdiği ve vazgeçemediği tatlar arasında. İki ülke ise ünlü dondurma markasının ürünlerini toplatma kararı aldı.

Dondurma tutkunlarını yıkan haber! Ünlü dondurma markasının ürünleri toplatılıyor

İngiltere ve İrlanda’da Magnum’un bademli dondurmalarından 5 seri toplatılacak. İngiltere merkezli olan Unilever, İngiltere ve İrlanda’da Magnum’un 100 gramlık ve 3’lü paket şeklinde satılmakta olan bademli dondurmalarını acil koduyla geri çağırdı. Olası plastik ve metal ağırlığı şüphesi ile geri çağrılan ürün ile ilgili gelen uyarılarda ise ‘Ürünü satın aldıysanız yemeyin’ denildi.

OLASI PLASTİK VE METAL AĞIRLIĞI ŞÜPHESİ

İngiltere merkezli hızlı tüketim şirketi Unilever, Magnum’un 100 gramlık ve 3’lü paket şeklinde satılan bademli dondurmaları ile ilgili olası plastik ve metal ağırlığı şüphesiyle acil uyarısı verdi ve bu dondurmaları geri çağırdı. Ürünü satın alanlara ise ‘yemeyin’ uyarılarında bulunuldu. FSA internet sitesi üzerinden yapılan uyarıda ise söz konusu ürünün yemek için güvensiz olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, ‘Bu ürün, yemeyi güvensiz hale getiren plastik ve metal parçaları içerebilir’ ifadelerine yer verildi.

dondurma-tutkunlarini-yikan-haber-unlu-dondurma-markasinin-urunleri-toplatiliyor.jpg

İNGİLTERE VE İRLANDA’DA GERİ ÇAĞRILDI

Ürünle ilgili detaylı açıklamalara yer verilirken FSA’nın internet sitesindeki açıklamanın devamında ise Unilever’in ürünü geri çağırdığına yer verildi ve bu ürünü satan tüm perakende mağazalarda satış noktası bildirimlerin sergileneceği kaydedildi. Söz konusu bildirimlerin müşterilere ürünün neden geri çağrıldığını açıklayacağı ve ürünü satın almaları durumunda ne yapmaları gerektiğini anlatacağı belirtildi. Açıklamanın devamında; İngiltere ve İrlanda’da L3338, L3339, L3340, L3341, L3342 parti kodlarıyla ve son kullanma tarihi 12/2025 olan dondurma kutularının bu durumdan etkilendiği bilgisine yer verildi. Bu gelişme sonrasında gözler Türkiye’ye çevrilirken Unilever’in Türkiye ofisinin internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yer almadı.