Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye istifa etti! Açıklama geldi

İsrail-Gazze hattında yaşananlar tüm dünyanın gündeminde yer alırken 7 Ekim’den bu yana bölgede yaşananlar ve İsrail’in sivillere yönelik orantısız gücü dünya genelinde büyük tepki çekerken bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye istifa etti! Açıklama geldi

7 Ekim tarihinden bu yana İsrail’in sivilleri hedef aldığı orantısız şiddetiyle karşı karşıya kalan Filistin’de Başbakan Muhammed Iştiyye istifasını sundu. Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye’nin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a istifasını ilettiği belirtildi. Hükümetin haftalık toplantısında açıklama yapan Iştiyye, İsrail’in uygulamalarına karşı mücadele gerekliliğini vurguladı. Iştiyye’nin istifası dünya basınında da geniş yer buldu.

FİLİSTİN BAŞBAKANI İSTİFA ETTİ

İsrail-Gazze hattında yaşanan şiddetli çatışmalar ve İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sivilleri hedef aldığı saldırıları dünya genelinde büyük tepki çekiyor. Filistin’de bir insanlık dramı yaşanırken bölgeden gelen son dakika gelişmeleri ve tüm bilgiler de yakından takip ediliyor. Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'nin istifası ise son dakika olarak dünya basınının gündemine yerleşti. Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a istifasını sunan Iştiyye, mutabakat vurgusu yaptı.

filistin-basbakani-muhammed-istiyye-istifa-etti-aciklama-geldi.jpg

AÇIKLAMA GELDİ

Hükümetin haftalık toplantısında bir konuşma yapan Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Gazze Şeridi’ndeki gelişmeler ve İsrail’in uygulamalarına karşı mücadele gerekliliğine vurgu yaptı. İstifasını sunan Muhammed Iştiyye’den gelen açıklamada; İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı yürüttüğü savaşın ardından siyasi düzenlemeler konusunda Filistinliler arasında geniş bir mutabakatın oluşmasına olanak sağlamak için istifa ettiğini söylediği öğrenilirken, Gazze Şeridi’ndeki gelişmeler bağlamında gelecek dönemde hükümet düzeyinde yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu da ekledi. Açıklamasında Filistin yönetimini idari bir araca dönüştürme çabalarının olduğuna vurgu yapan Iştiyye, Filistin yönetiminin İsrail’in uygulamalarına karşı mücadelesine devam edeceğini de açıklamalarına ekledi.