Gazze’de insani ara uzayacak mı? Hamas uzatma teklif eti

İsrail ve Hamas arasında 4 günlük ateşkes geçtiğimiz Cuma günü itibariyle başlamıştı. İnsani arayı uzatmak için Hamas’tan teklif geldi

Gazze’de insani ara uzayacak mı? Hamas uzatma teklif eti

İsmail Hamas arasındaki çatışmalara 24 Kasım Cuma günü itibariyle 4 günlük ara verilmişti. Hamas ve İsrail arasında bu insani ara nedeniyle esir takası da gerçekleşti. Yapılan son açıklamaya göre Hamas, İsrail ile verilen 4 günlük insani arayı uzatmaya çalışıyor. İsrail Başbakanın Netanyahu ise yaptığı açıklamada serbest bırakacağı her 10 İsrailli için çatışmalara verilen aranın bir gün uzatılacağını söyledi.

İsmail Başbakan'ın Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptığını bildirdi. Netanyahu, görüşmenin detaylarını aktarırken, Hamas'ın serbest bırakacağı Her 10 İsrailli esire karşılık insani aranın bir gün uzatılacağını söyledi.

Netanyahu açıklamasında şöyle konuştu:

"Bu çerçevenin sona ermesinin ardından hedeflerini gerçekleştirmek için tüm güçleriyle geri döneceklerini" ABD Başkanı Joe Biden'e ilettiğini vurgulayan İsrail Başbakanı, hedeflerini "Hamas'ı yok etmek, Gazze'nin eski haline dönmeyeceğinden emin olmak ve İsrailli esirleri geri getirmek" şeklinde sıraladı.