İbrahim Reisi’nin cenaze töreninde izdiham! Dua ve ağıtlarla veda ettiler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Pazar günü düşen helikopterde hayatını kaybetmişti. Helikopter kazasında hayatını kaybeden Reisi ve diğer yetkililer için cenaze töreni düzenlendi.

İbrahim Reisi’nin cenaze töreninde izdiham! Dua ve ağıtlarla veda ettiler

İran halkı, helikopter kazasında hayatını kaybeden İbrahim Reisi’ye veda etti. Reisi ve diğer yetkililer için ilk tören bugün Tebriz2de düzenlendi. On binlerce kişi Şüheda Meydanı’nda toplandı ve dua ve ağıtlarla Reisi’ye veda etti. Reisi’nin cenazesinin Perşembe günü defnedileceği bilgisine yer verildi.

HELİKOPTER KAZASINDA 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

19 Mayıs tarihinde yaşanan helikopter kazasında İran Cumhurbaşkanı’nın da aralarında olduğu 9 kişi hayatını kaybetti. Reisi ve beraberinde heyet, Azerbaycan sınırındaki baraj açılışı töreninden dönüyordu. Dönüş sırasında İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin olumsuz hava şartları nedeniyle düştüğü açıklandı. İran, helikopterin yerinin bulunması için Türkiye’den yardım istedi ve Akıncı İHA, helikopterin yerini belirledi ve saat 02.36 sularında kaza kırıma uğrayan helikopter ile görsel temas sağlandı. İran Kızılayı ekiplerinin 15 saatlik bir çalışma sonrasında helikopterin enkazına ulaştığı bildirildi. 9 kişinin hayatını kaybettiğinin açıklandığı helikopterde; İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney’in Tebriz temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim, Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ve mürettebat bulunuyordu.

ibrahim-reisi-nin-cenaze-toreninde-izdiham-dua-ve-agitlarla-veda-ettiler.jpg

ibrahim-reisi-nin-cenaze-toreninde-izdiham-dua-ve-agitlarla-veda-ettiler-001.jpg

TEBRİZ'DE REİSİ'YE VEDA

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet için ilk tören bugün Tebriz’de yapıldı. Tebriz Şüheda Meydanı’nda düzenlenen törene on binlerce kişi katıldı. Cenaze aracının etrafına toplanan vatandaşlar dua ve ağıtlarla Reisi’ye veda etti. Sevenlerinin Reisi’nin tabutuna dokunabilmek için birbirleriyle yarıştığı görüldü. Büyük bir kalabalığın oluştuğu törende cenazeler Şüheda Meydanı’nda Musalla Meydanı’na götürüldü. Cenaze namazı ve geçit töreniyle başlayan Tebriz’deki cenaze töreni bugün Kum kentinde yarın da Tahran’da devam edecek. İbrahim Reisi’nin cenazesi Perşembe günü Meşhed kentinde düzenlenecek törenle defnedilecek.