İnsanları diri diri yakmışlardı! İsrail tankları Refah kent merkezine giriş yaptı

Dünyanın dehşetle izlediği insanların diri diri yakıldığı Refah’taki son gelişmeler an be an takip edilirken bölgede hareketliliğin yaşandığı aktarılıyor. Refah’a bomba yağdıran İsrail’in tanklarla Refah kent merkezine giriş yaptığı belirtiliyor.

İnsanları diri diri yakmışlardı! İsrail tankları Refah kent merkezine giriş yaptı

Reuters, İsrail-Gazze hattında yaşananları aktarmaya devam ederken tüm dünyanın dehşetle takip ettiği olaylar insan vicdanını yaralamaya devam ediyor. İsrail’in Refah’ta yaptığı katliamda en az 45 kişi yanarak can vermişti. İnsanların diri diri yakıldığı bölgede Reuters’ten aktarılan bilgilere göre İsrail tanklarının Refah kent merkezine giriş yaptığı belirtiliyor.

FİLİSTİNLİLERİN SIĞINDIĞI ÇADIRLARI BOMBALADILAR

İsrail, Refah’ta Filistinlilerin sığındığı çadırları bombalamıştı. Uluslararası Adalet Divanı’nın aldığı tedbir kararlarına aldırmayan İsrail, 26 Mayıs tarihinde yeni bir katliama imza atmış ve masum sivillerin sığındığı çadırları bombalayarak insanları diri diri yakmıştı. Bombalı saldırıda 23’ü kadın, yaşlı ve çocuk olmak üzere en az 45 Filistinli yanarak hayatını kaybetmişti. 249 kişinin yaralandığı bilgisi kayıtlara geçmişti.

insanlari-diri-diri-yakmislardi-israil-tanklari-refah-kent-merkezine-giris-yapti.jpg

İSRAİL REFAH’A TANKLARLA GİRDİ

Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu insan vicdanını sızlatan katliama tepkiler çığ olup büyürken İsrail Başbakanı Netanyahu’dan ‘Trajik hata’ yorumu gelmişti. Netanyahu’nun bu akıllara durgunluk veren açıklamasının yankıları devam ederken Reuters, İsrail tanklarının Refah kent merkezine giriş yaptığını bildiren bir habere yer verdi. Reuters’ten gelen bu bilgilendirmeyle ilgili İsrail’den ise henüz herhangi bir açıklama gelmedi.