İsrail Gazze’nin boşaltılması için 24 saat süre verdi! Sivillere uyarı

İsrail-Filistin hattındaki gerilim devam ederken İsrail tarafından Gazze’yi boşaltın uyarısı geldi. İsrail ordusunun Gazze’deki sivillerin 24 saat içinde evlerini boşaltmasına yönelik uyarı yaptığı öğrenildi.

İsrail Gazze’nin boşaltılması için 24 saat süre verdi! Sivillere uyarı

Tüm dünyanın endişeyle takip ettiği İsrail-Filistin hattında tansiyon düşmüyor. Bölgedeki tüm gelişmeler yakından takip edilirken son olarak İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere bölgenin güneyine geçmeleri yönünde uyarı yaptığı belirtildi. İsrail tarafından yazılı açıklama yapıldığı aktarıldı. İşte bölgedeki son durum ve tüm gelişmeler…

SİVİLLERE EVLERİNİZİ BOŞALTIN UYARISI

Dünya genelinde endişeyle takip edilen İsrail-Filistin arasındaki olaylarda yeni gelişmeler ve tüm detaylar basında yer almaya devam ediyor. Son olarak İsrail ordusundan Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan sivillere bölgeyi boşaltın uyarısı yapıldığı öğrenildi. Bölgede yaşayan ve sayıları yaklaşık 1,1 milyon kişiden oluşan Filistinlilere uyarı yapan İsrail ordusunun sivillerden bölgenin güneyine geçmelerini istediği belirtiliyor.

YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Gazze’deki tüm sivillere evlerini boşaltma çağrısı yapan İsrail ordusunun yaptığı yazılı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

‘Gazze şehri askeri operasyonların yürütüldüğü bir bölge. Önümüzdeki günlerde önemli operasyonlar yapılacak. İkinci bir duyuruya kadar böğe sakinleri Gazze’ye dönemeyecek.’

israil-gazze-nin-bosaltilmasi-icin-24-saat-sure-verdi-sivillere-uyari.jpg

‘GÜVENLİĞİNİZ İÇİN GÜNEYE GEÇİN’

Hamas’ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları üyelerinin Gazze’de tünellerin ve evlerin ayrıca da sivillerin yaşadığı binaların içinde gizlendiğini iddia eden İsrail ordusu, Hamas’ın silahlı kanadının İsrail’e savaş açtığını vurguladığı yazılı açıklamasında, ‘Gazze şehri askeri operasyonların yapıldığı bir bölgedir. Gazze şehrindeki tüm sivillerin kendi güvenlikleri ve korunmaları için evlerinden tahliye edilmesi ve haritada gösterildiği gibi Gazze Vadisi’nin güneyindeki bölgeye taşınması çağrısında bulunuyor. Bu tahliye sizin güvenliğiniz içindir. Gazze şehri sivilleri, kendinizin ve ailelerinizin güvenliği için güneye geçin ve sizi canlı kalkan olarak kullanan Hamas teröristlerden uzaklaşın.’ ifadelerine yer verdi. Ayrıca Gazze’deki Filistinlilere sınırdaki çitlerden uzak durun uyarısı yapıldı ve ‘Önümüzdeki günlerde İsrail Silahlı Kuvvetleri, Gazze Şehri’nde önemli operasyonlara devam edecek ve sivillere zarar vermemek için yoğun çaba gösterecek.’ ifadeleri kullanıldı.

HAMAS'TAN FİLİSTİNLİLERE EVLERİNİZDE KALIN ÇAĞRISI

İsrail'den sivillere yapılan evlerinizi boşaltın çağrısının ardından Hamas'tan da bir çağrı geldi. Filistinlilerden İsrail'in tahliye emrini görmezden gelmelerini isteyen Hamas, evlerinizde kalın çağrısında bulundu. Associated Press'te yer alan haberde, Hamas'ın mülteci işlerinden sorumlu yetkilisinin bugünkü açıklamasında bölgenin kuzeyinde yaşayanlara çağrıda bulunduğu ve 'Evlerinizde sabit kalmaya devam edin ve işgal tarafından yürütülen bu iğrenç psikolojik savaş karşısında sağlam durun.' denildi.