İsrail hastaneyi bombaladı! En az 500 kişi hayatını kaybetti

Tüm dünyanın endişeyle takip ettiği İsrail-Filistin geriliminde gelen son dakika bilgisinde İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’ni vurduğu aktarıldı. Bombalı saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail hastaneyi bombaladı! En az 500 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’ni vurduğu son dakika bilgisi olarak dünya basınında yer aldı. Saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisine yer verildi. Saldırı sebebiyle Filistin’de 3 günlük yas ilan edildi.

İSRAİL HASTANEYİ VURDU EN AZ 500 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Bölgeden acı bir haber geldi. İsrail ordusunun vurduğu el-Ehli Baptist Hastanesi'nde en az 500 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı. İsrail savaş uçaklarının hedefi olan hastanede yüzlerce kişi yaşamını yitirdi.

israil-hastaneyi-bombaladi-en-az-500-kisi-hayatini-kaybetti.jpg

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İsrail'in katliamı sonrasında Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, hastaneye yönelik yapılan saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisi yer aldı. Evleri yıkılan binlerce Filistinlinin hastaneye sığındığı bilgisine yer verilirken Filistin Hükümeti'nin Gazze'deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf'tan gelen açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıkları ve binlerce yerlerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu esnada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi hedef aldığı aktarıldı. İsrail'in savaş suçu işlediğini söyleyen Marouf, 'Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi.' ifadelerine yer verdi. Öte yandan yetkililer, çok sayıda kişinin enkaz altında olduğunu açıkladı.

israil-hastaneyi-bombaladi-en-az-500-kisi-hayatini-kaybetti-001.jpg

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısı sonrasında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan açıklama geldi. Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırı dolayısıyla 3 günlük yas ilan etti.